Proiectul Electromobilitate – bilanț după 160.000 km parcurși în trimestrul I

În primul trimestru al anului, cei 30 de participanți la proiectul Electromobilitate ne-au comunicat experiențele și informațiile de parcurs, consum și costuri cu încărcarea pentru 161.281 km, din care 55.491 km (34%) au fost parcurși în luna martie.

Valorile consumului mediu realizat de echipa noastră sunt în conformitate cu experiența din anii trecuți, descrescătoare pe măsura ce temperatura medie în timpul deplasărilor a crescut, constatare valabilă pentru toate modelele participante, indiferent de producător:

  • ianuarie 19.6 kWh/100 km (57.044 km)
  • februarie 17.7 kWh/100 km (48.042 km)
  • martie 16.7 kWh/100 km (55.491 km)

Impactul fiecărui caz de utilizare, al stilului de condus și al condițiilor meteo, rămân factorii principali care influențează variația consumului mediu în cadrul echipelor formate din modele identice sau asemănătoare ca performanțe și gabarit.

Componența echipei s-a modificat în primul trimestru și după ce ne-am luat rămas bun de la Daniel (ID.3 – Timișoara) și Răzvan (Corsa – București), am salutat înrolarea în proiect a noilor colegi:

  • Claudiu – Opel Corsa, Alba Iulia;
  • Peter – IONIQ 5 tracțiune integrală, Timișoara;
  • Tudor – Model 3 Dual Motor, Timișoara.

Recent a revenit și Ovidiu, pe care l-ați cunoscut pentru mai bine de un an ca proprietar al unui Peugeot e-2008, cu noul sau electromobil: un Model 3 Dual Motor. Vă așteptăm pe toți cu drag la următoarele evenimente organizate în cadrul proiectului Electomobilitate.

Vom reveni cu analize amănunțite despre consumul mediu și costurile de încărcare pentru fiecare echipă în parte.

Suntem în continuare în căutarea unor proprietari de Dacia Spring, Fiat 500e, Skoda Enyaq, Audi Q4 și Kia EV6 pentru colaborarea în următoarele 12 luni. Dacă sunteți interesate/interesați să participați la proiectul Electromobilitate și evenimentele organizate, scrieți-ne la rubrica de comentarii, în media socială sau pe adresa: office@electromobilitate.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.