De pe Hybrid pe Full Electric: Test-drive

L-am invitat pe Cosmin, Inginer IT, la volanul unei masini electrice. Eram curiosi ce reactie va avea in calitate de sofer de masina hibrida: Toyota Auris.

Toyota lui Cosmin si Ionica noastra: fata in fata

Vom afla impreuna din aceasta experienta:

  • ce intrebare funny isi pun intre ei soferii hibridelor si electricelor
  • senzatia care nu o intalnesti pe hibrida
  • ca exista mecanici curiosi de electrice !

Ne-am pornit la drum de la mall catre zona AEM, intr-un trafic greu, la ora de varf.

Ce am sesizat pe drum a fost atentia lui Cosmin catre franarea regenerativa. A reusit sa identifice faptul ca frana regenerativa setata pe treapta 1 la Hyundai este la fel ca pe Toyota Hybrid (unde nu exista trepte de franare).

Totusi s-a simtit confortabil pe treapta 2 in trafic si s-a adaptat extrem de repede la „one pedal driving”.

Nu a trebuit sa ii explic ca electromobilitate promoveaza condusul economic, Cosmin si-a setat din start singur un target de condus „eco” si a reusit un consum de 11.4 kWh (adica foarte bun 🙂 mai mic decat cel indicat de cartea tehnica de 11.5 kWh / 100km.

„Zambetul electric” surprins la un semafor

Intrebarea funny

Pe la jumatatea drumului, intr-un moment de liniste, Cosmin ma intreaba: „auzi, da’ tu pui muzica in masina asta vreodata?.. Ca eu nu pun.” Am ras zdravan impreuna si mi-am dat seama ca avem in comun ceva: linistea de la volanul unei Hibride sau Electrice este evident de dorit.
In ciuda unui oras aglomerat si dupa o zi plina la lucru, condusul devine aproape „terapeutic” (il prezentam in toamna aici ) .

Senzatia care nu o intalnesti pe hibrida

Senzatia asta de … plutire constanta la masina mea nu gasesc! Imi dau seama ca de multe ori merg incet cu Toyota numai ca sa nu intre motorul pe benzina. Scutura masina de fiecare data cand porneste la peste 50km/h sau daca vreau mai multa putere sustinuta la roata.” – mi-a explicat Cosmin.

Toyota era in service

Nu am mentionat la inceputul acestui articol, dar Cosmin dorea sa isi ridice masina lui de la service (consumabile, verificari, etc.) asadar test-drive-ul a fost cu scop aditional.

Odata ajunsi acolo, Laurentiu – cel care s-a ocupat de Toyota lui Cosmin, instant a sesizat-o pe Ionica si in 10 de secunde si-a chemat echipa!

Evident, a trebuit sa ridic capota :))

Laurentiu & Team: checking out Ionica

Laurentiu, a facut pe loc o analiza proprie si a observat mentenanta redusa la masina electrica. A mai apreciat nivelul de dotare si mi-a oferit mai multe detalii legate de consumabile pe care nu le stiam.

Evident i-am oferit si lui un scurt test-drive si am impresia ca s-a cam „indragostit”.

Scurta pauza informativa din programul incarcat a lui Laurentiu

Am vrea sa il intrebam cu aceasta ocazie pe Laurentiu (care s-a alaturat comunitatii noastre pe facebook) daca in viitorul apropiat va primii la el in shop si masini electrice? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.