Un alt proiect denumit “electromobilitate” este demn de toata lauda

Share

O stire din Polonia, care ne-a surprins prin alegerea numelui ElectroMobility, ne aduce la cunostiinta o initiativa de toata lauda. Este vorba de un consortiu de patru firme producatoare de energie, Enea, Energa, PGE si Tauron, care cu ajutorul unei investitii de 466 milioane euro, doresc sa lanseze productia de automobile electrice in Polonia.

Intentia este de a construi o fabrica de asamblare noua cu o capacitate initiala de 100.000 automobile electrice pe an si posibilitatea de crestere la 200.000 de unitati, ceea ce ar genera 3000 de locuri de munca plus cele de la furnizorii de subansamble si servicii.

Dezvoltare electromobilitatii face parte din planurile economice pe termen lung in Polonia, conform careia pana in 2025 parcul auto electric ar trebui sa atinga un milion de autovehicule.

Sursa: Automobilwoche

Dan Boboescu

My lifelong career in automotive started with design and testing of ICEs (internal combustion engines), continued with service and car sales, evolved into global seating design, requirements and knowledge management, to recently find a passion for electromobility.

Shares