Debut de cronicar – raportul săptămânal în contextul știrilor internaționale despre Tesla

Introducere

Marius nu mai are nevoie de introducere după doi ani de colaborare la proiectul Electromobilitate și 28 articole publicate, mai întâi despre experiențele cu Buburuza (VW e-Up!) și din septembrie 2021 cu Tesla Model 3.

Cu toate acestea, astăzi este o premieră pentru Marius, oferindu-se să preia cronica săptămânală pentru echipa Tesla.

Mult succes Marius și în acest nou rol, care dovedește pasiunea pentru subiect și dorința de a informa pe cei ce încă mai stau pe gânduri, direct de la sursă și cât mai corect despre viața de zi cu zi alături de modelul electric preferat.

Raportul echipei Tesla în săptămâna 06-12 iunie

Cu toții am aflat deja de lockdown-ul de la Shanghai și de impactul major pe care l-a avut asupra vânzărilor pe piața din China și a livrărilor spre Europa, programate spre sfârșitul celui de-al doilea trimestru. Din punctul meu de vedere, cele mai interesante vești despre Tesla vin de la nimeni altul decât Elon Musk! Este foarte bine știut faptul că Musk trimite adesea mailuri angajaților, în special spre sfârșitul trimestrelor, pentru a-i mobiliza. Am să redau aici câteva fraze din ultimele sale mesje, în care acesta admite că Tesla a avut un trimestru foarte greu și le cere tuturor angajaților să tragă tare pentru a recupera.

De fapt, noi construim produse grozave, reale, pe care oamenii le iubesc și le fac viața și lumea mai bună! Este atât de profund! Este o zi de muncă sinceră, pe care o puteți simți în inima voastră!

Indiferent de ce se întâmplă în această lume încurcată, să știți că ceea ce faceți voi este bunătate pură și am infinit mai mult respect și admirație pentru voi, decât pentru cea mai bogată persoană de pe Wall Street!

Acest trimestru (Q2) a fost unul foarte dificil, în primul rând din cauza problemelor legate de aprovizionare, dar și din cauza situației din China, așa că trebuie cu toții să tragem tare pentru a recupera!

Când spune de problemele din China, Musk se referă la faptul că Giga Shanghai a fost închisă pentru câteva săptămâni în acest trimestru din cauza restricțiilor cauzate de Covid.
Dintr-un alt mail, avem o perspectivă de ansamblu privind producția la celelalte fabrici Tesla.

Despre Producție și Livrare

Aș dori să felicit echipa de la Fremont pentru un nou record zilnic de producție și Giga Berlin pentru că a fabricat aproape 1000 de mașini săptămâna trecută! Acestea sunt lucruri grozave! Giga Shanghai revine la producție maximă, iar Austin crește de la o zi la alta!

Mai departe spre victorie!

Elon.

Referitor la piața din România, așteptăm cu interes a doua parte a lunii iunie, când, după cum bine știm, vom asista la un nou val de livrări. Până în acest moment, conform ultimului raport e-mobility Index, publicat de Lektri.co, Model 3 este pe locul secund al înmatriculărilor din România în acest an, cu 286 exemplare vândute, iar Model Y pe poziția a șaptea cu 60 de bucăți.

Echipa Tesla din cadrul proiectului Electromobilitate


După cum ați aflat din zilele trecute, echipa Tesla se va îmbogăți cu încă un nou membru începând cu săptămâna aceasta. Este vorba despre Alexandru Dincă, posesor al unui Model 3 SR+ alb, pe care îl deține din 27 septembrie 2021 și cu care deja a parcurs peste 17.000 km.

Iată ce am aflat de la cei cinci participanți.


Ovidiu – București

Săptămâna trecută M3 LR 2022 a parcurs 487 km cu un consum mediu 15,8 kWh/100km și energie totală consumată 77 kWh, drumuri făcute doar prin oraș și costuri zero.

Am instalat folii pe geamurile laterale față și spate întrucât se face destul de cald și nu înțelegeam de ce băiețelul are o mâna mai bronzata ca cealaltă. Pentru plafon am optat pentru parasolar textil, iar luna viitoare aștept de pe Alli parasolare clasice de aluminiu (cum are Bjorn în drumețiile sale) și le montez între plafon și cel textil.

Săptămâna o vom petrece în zona Soveja, Jud. Vrancea.

Silviu – București

Săptămâna trecută am avut un parcurs de 284 km, cu un consum mediu de16,8 kWh/100 km, cu drumuri doar prin oraș, folosind A/C la putere destul de mare.

Aceasta va fi ultima mea raportare săptămânală, de acum înainte voi trece la un model de raportare lunară.

Andrei și Darius – Timișoara

Marius – Câmpina


SĂPTĂMÂNA  06-12 IUNIE 2022

  • km parcurși – 861
  • kWh consumați – 107
  • consum mediu – 12,4 kWh/100km
  • viteza medie – 66,8 km/h
  • temperatura medie a aerului – 20,5 grade Celsius
  • durată deplasare – 773 minute
  • cost încărcări – 0

În această săptămână am făcut o nouă excursie de o zi, de data aceasta la Constanța, despre care o să vă ofer câteva detalii.

Plecat de acasă cu 40% SoC, încărcare la Kaufland Slobozia, timp de 60 minute, 45 kWh adăugați în baterii. La momentul sosirii în Slobozia am realizat un parcurs de fix 400 km de la ultima încărcare! Acești km au fost parcurși pe durata a cinci zile, cu mai multe precondiționări și câteva ore de Sentry Mode!

La plecare din Constanța am trecut pe la Supercharger pentru a încărca bateriile până la 100%. Am ajuns acasă cu 19% SoC.

Itinerariu – Câmpina – Ploiești – Urziceni – Slobozia – Hârșova – Constanța (același traseu și la retur)

  • Câmpina – Constanța – 319 km, 39,5 kWh consumați, 281 minute deplasare, 12,4 kWh/100 km consum mediu, 68,1 km/h viteza medie
  • Constanța – Câmpina – 307 km, 41,5 kWh consumați, 251 minute deplasare, 13,5 kWh/100 km consum mediu, 73,4 km/h viteza medie
  • Total traseu – 626 km, 81 kWh consumați, 8 ore 52 minute deplasare, 12,9 kWh/100 km consum mediu, 70,6 km/h viteza medie, 80 kWh încărcați, 89 minute încărcări, costuri 0.

Consumul mediu săptămânal

Pentru amatorii de statistici, am adăugat graficul consumurilor medii comunicate de echipa Tesla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.