După vălvătaia creată de Lucid, Tesla captează din nou atenția publicului

Chiar dacă Lucid Motors a captat atenția celor interesați de electromobilitate săptămâna aceasta cu prezentarea variantei de serie a primului model denumit Lucid Air, Tesla știe sa revină în centrul atenției și să capteze interesul publicului, al specialiștilor și a celor în căutarea unui loc de munca în industria auto.

EUROPA: Job-uri la Giga Berlin

Pe lângă ofensiva de charm personal din timpul vizitei în Germania, Elon Musk a postat un tweet în limba Germană prin care invita specialiștii să lucreze la Giga Berlin.

Cele 10.000 de locuri de munca promise inițial au atras atenția și suportul politicienilor, iar creșterea numărului la 12.000 de angajări vine exact în momentul în care numeroase firme germane din domeniul auto plănuiesc concedieri masive.

Chiar și Automobilwoche, ramura germană a conservatorului anti EV Automotive News, a publicat astăzi două articole pe tema angajărilor Tesla, inclusiv lista cu pozițiile oferite de Tesla la Gruenheide:

ASIA: Model 3 din China pentru piețele internaționale

După o știre Bloomberg, Tesla Shanghai are în prezent suficientă capacitate de producție atât pentru piața chineză, cât și pentru a începe exportul de Model 3 în Asia de Sud Est, Australia, Noua Zeelanda și Europa.

Australia, Noua Zeelanda și Singapore vor primi Model 3 MIC (made in China) cu volanul pe dreapta, ceea ce sugerează posibilitatea exportului în Marea Britanie de la Shanghai (în prezent mașinile cu volan pe dreapta sunt asamblate la Fremont).

Tesla nu a confirmat oficial exportul mașinilor asamblate la Shanghai spre Europa, dar cu siguranță ar reduce mult timpul de livrare și costurile, față de actualul export din Fremont, California.

Chiar și după începerea producției de Model Y la Giga Berlin , Model 3 ar putea sosi în Europa mai repede și mai ieftin decât din California.

CALIFORNIA: Tesla instalează a doua mașină de injecție pentru structuri de aluminiu

Nu de mult, imagini surprinse cu drone la Fremont indicau instalarea unei mașinării gigant pentru injecția sub presiune a structurii de aluminiu utilizată pentru jumătatea din spate la Model Y.

Săptămâna aceasta noi imagini indică instalarea celui de al doilea echipament gigant și speculațiile au început să inunde presa americană și media sociala.

  • Este vorba de echipamentul care va permite realizarea întregii structuri spate dintr-o singură piesă?
  • Sau poate este vorba de o linie separată dedicată pentru un update structural la Model 3?

Până la Tesla Battery Day și Adunarea Generală a acționarilor (22 septembrie) au rămas mai putin de două săptămâni. În așteptarea marilor vești strecurate cu abilitate de Elon Musk pe twitter celor peste 38 de milioane de fani, Tesla oferă numeroase subiecte interesante de discuție, în afară de… prețul acțiunilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.