Echipa Stellantis – bilanț pentru octombrie și participarea la Trans Carpatica

Echipa Stellantis a avut pe parcursul sezonului 2020-21 o participare solidă la proiectul Electromobilitate cu cinci proprietari și trei modele: Peugeot e-208 (Laura – Timișoara), două Opel Corsa (Răzvan și Dan – București) și două Peugeot e-2008 (Silviu și Ovidiu – București).

Fiind asamblate pe o platformă comună și echipate cu același acumulator, cele două Peugeot-uri mari au avut pe parcursul anului o autonomie mai mică decât suratele sub-compacte, ceea ce nu l-a împiedicat pe Silviu să bată țara în lung și lat și să ajungă în repetate rânduri la Chișinău, depășind 38.000 km parcurși.

Odată cu începerea livrărilor de Tesla subvenționate prin programul rabla și rabla plus, Silviu și Ovidiu s-au decis să se despartă de Peugeot-uri și să treacă în tabăra Tesla. Dar până atunci iată bilanțul pentru luna octombrie.

Bilanț luna octombrie

  • Răzvan – Corsa, deplasări locale București: 533 km cu consum mediu 15 KWh/100 km;
  • Dan – Corsa, drumuri locale București: 145 km cu 15.5 kWh/100 km;
  • Laura – Peugeot 208, local Timișoara: 301 km cu 15.6 kWh/100 km;
  • Silviu – Peugeot 2008, București + excursii la sfârșit de săptămână: 1506 km cu 19.4 kWh/100 km.

Total kilometri monitorizați în cadrul proiectului Electromobilitate 2405 km, reprezentand 5% din totalul parcurs de echipa noastră în octombrie.

Consum mediu săptămânal

Imagine de la bordul Corsa trimisă de Dan

Silviu continuă să comunice informațiile săptămânale, ceea ce ne ajută mult la calibrarea așteptărilor pentru noul IONIQ 5 în grupa mare, alături de ID.4 și Kia Niro.

În grupa sub-compactelor imaginea obișnuită se păstrează, cu un consum mediu mai bun pentru cele două Corsa la București, decât cel realizat de Laura la Timișoara.

Tudor pare decis să afle care este cauza și a hotărât să participe la Trans Carpatica atât cu noul IONIQ 5, cât și cu electro-leul mic. Mulțumim și pe această cale familiei e-Marchiș, pentru susținerea mobilității viitorului în general și a proiectului Electromobilitate în special.

Alături de alte participări confirmate de Paul (Kona), Marius (Model 3 SR+) și Andrei (Kona), Peugeot-ul 208 va avea ocazia să dovedească calitățile la drum lung de munte, traseul de cinci zile al primei ediții Trans Carpatica traversând cel puțin o dată pe zi munții.

Dacă aveți timp și dispoziție ne bucurăm să vă întâlnim oriunde pe traseul de cinci zile, care demareaza joi dimineața, 4 noiembrie, ora 8:30 din Timișoara cu prima destinație Târgu Jiu.

NOTA: la sfatul localnicilor, care cunosc bine starea drumurilor, traseul din ziua a treia, Brașov – Suceava, a fost modificat față de prima variantă, publicată săptămâna trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.