IONIQ 5 – comparație cu Kia Niro și VW ID.4 plus bilanț pentru octombrie

Cele mai spațioase modele participante la proiectul Electromobilitate au fost grupate în rapoartele lunare precedente în categoria Grupa Mare.

Odată cu sosirea noului IONIQ 5, noțiunea de MARE capătă o altă semnificație, fiindcă deși este greu de crezut din imagini, noul model coreean, construit pe platforma dedicată E-GMP, este mai mare chiar și decât ID.4, mai ales la interior, datorită ampatamentului de 3 m. Cu toate acestea IONIQ 5 este mai ușor cu 139 kg, ceea ce se reflectă în performanțele dinamice și consum (WLTP). Pe parcursul experiențelor alături de IONIQ 5 vom afla dacă în condiții de exploatare curentă, consumul este apropiat de ID.4.

În comparația de mai jos am utilizat specificațiile pentru Kia Niro, fiindcă două exemplare din Bucurețti fac parte din echipa noastră. De îndată ce noul Kia EV 6 va fi disponibil și vom primi informații de la proprietari, vom actualiza acest tabel.

Dimensiuni comparative IONIQ 5 / ID.4

  • lungime: +51 mm (+1.1%)
  • latime: +38 mm (+2%)
  • inaltime: – 26 mm (-1.6%)
  • ampatament: +229 mm (+8.3%)
  • masa proprie: -139 kg (-6.5%)
  • volum portbagaj: +45 l (+8.3%) considerând și frunk-ul de 57 l la IONIQ 5, un spațiu ideal pentru depozitarea cablurilor de încărcare, ce lipsește din păcate la noile modele VW, bazate pe platforma MEB.

Consumul mediu săptămânal

Prima valoare de consum mediu, 20.1 kWh/100 km, obținută pentru IONIQ 5 săptămâna trecută după 1327 km, conține mai mult de 80% circulație pe autostradă la diferite viteze, necesare calibrării noastre pentru planificarea etapelor Trans Carpatica.

Începând de astăzi, joi 4 noiembrie, timp de cinci zile IONIQ 5 va conduce caravana peste munți, după care vom emite opinii mai robuste despre consum, bazate pe măsurătorile de pe parcurs.

Bilanț pentru luna octombrie

În spectrul de valori realizate în octombrie de cei 30 de participanți (actuali) la proiectul Electromobilitate, cele mai mari modele se regăsesc în dreapta valorii medii realizate de întreaga echipă (15.5 kWh/100 km), ceea ce nu ne poate mira pentru această categorie de automobile 100% electrice.

Dacă sunteți interesați de o întâlnire cu IONIQ 5, aveți mai jos traseul tentativ pe care ni l-am propus pe zile, sub rezerva modificărilor de ultim moment din cauza condițiilor meteo si de drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.