Electrificare stil Skoda – „simply clever”

Doar ce aflasem in cursul diminetii ca la Zwickau a inceput asamblarea primelor unitati din pre-productie pentru SUV-ul compact VW ID 4 si o a doua veste buna pentru electromobilitate vine din marea familie a grupului VW sub forma unui comunicat de presa Skoda.

De data aceasta informatiile contin imagini, mai multe filmari si cateva detalii despre specificatiile tehnice pentru Skoda Enyaq, care promite o gama foarte atractiva de variante cu:

  • trei tipuri de acumulatori.
  • cinci motorizari
  • tractiune spate sau 4×4 la alegere.

Cladit pe platforma comuna MEB, utilizata si pentru ID3 si ID4, Enyaq este de dimensiuni medii, plasandu-se deasupra de SUV-urile compacte Kona si Niro, in imediata apropiere (ca dimensiuni) de Jaguar i-Pace, care face insa parte din categoria de SUV-uri premium.

Cu rezerva ca specificatiile tehnice sunt preliminare pana la omologare, este usor de identificat ca Enyaq incearca sa acopere un segment larg de clienti in cautarea unui SUV spatios.

Incepand de la varianta iV 50, echipata cu cel mai mic acumulator si autonomie suficienta pentru transportul de persoane in oras (taxi, uber, etc) si cea cu tractiune integrala si 132 kW(180CP) iV 60, performantele dinamice ale Enyaq-ului cresc, pana la cea mai puternica Skoda produsa vreodata pentru public, varianta vRS cu 225 kW (306CP) si un demaraj de la 0-100km/h foarte respectabil de 6.2 secunde.

Aflam din comunicatul de presa ca Enyaq va fi asamblat in uzina de origine Skoda la Mlada Boleslav si ca va intra in productie de serie spre sfarsitul anului, cu primele livrari in primavara lui 2021, la timp pentru marea sarbatoare a celei de a 125-a aniversari a firmei cehe.

Bun venit Enyaq in universul cu expansiune continua al mobilitatii electrice, pentru o lume mai curata si mai linistita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.