Test de autostrada cu Peugeot e-208

În această perioadă în care trebuie să limităm deplasările cât de mult posibil, orice drum lung urgent este o oportunitate pentru noi de a mai efectua câte un test, mai ales de când s-a alăturat garajului nostru și noul Peugeot e-208.

Fiind nevoit să fac un drum Timișoara – Arad zilele trecute și amintindu-mi de testul realizat de Darius și Dan cu Ionică (Hyundai Ioniq model 2018), am hotărât să văd cum se comportă Peugeot-ul pe autostradă.

Am pornit din centrul Timișoarei cu autonomie estimată de 230 km (e-208 nu afișează la bord procentajul încărcării bateriei, ci doar în aplicația MyPeugeot). Pe autostradă am setat cruise control-ul adaptiv la 130 km/h, iar pe porțiunile de drum fără autostradă am încercat sa rulez tot la limita maximă admisă. La plecarea din Timișoara, acumulatorul era încărcat aproximativ 70%.

Traseu Timișoara – Arad și retur

Temperatura exterioară a fost între 12-14 ℃, dar fiind o zi însorită nu am avut nevoie de încălzire, așadar consumul sistemelor auxiliare a fost minim. După parcurgerea celor 127 km, autonomia rămasă indicată de mașină era 16 km.

Rezultatele testului sunt:

  • Distanță parcursă: 127 km
  • Consum mediu: 20.3 kWh/100km
  • Autonomia maximă cu acest consum: 230 km
  • Energie consumată: 26kWh

Rezultatele le găsiți și în materialul video de la începutul articolului.

În comparație cu Hyundai Ioniq model 2018, care a obținut un consum de 16.8 kWh/100km cu anvelope de iarna si doua persoane la bord, consumul Peugeot-ului este mai mare cu 20%.

Datorită acumulatorului, care are o capacitate utilizabilă mai mare cu 68%, autonomia în condiții similare de drum si viteza este cu 64 km mai mare.

Concluzia acestui test, pe lângă cunoașterea limitărilor Peugeot-ului e-208, este faptul ca Hyundai Ioniq rămâne în continuare etalonul eficienței când vine vorba de mașini electrice, autonomia Peugeot-ului fiind cu doar 38% mai mare (în condiții similare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.