Emoții cu Peugeot e208 la drum lung?

Introducere

Bogdan a început colaborarea la proiectul Electromobilitate în iunie 2022 și comunicările săptămânale, despre experiențele la volanul unui Peugeot e208, au fost pline de optimism și mulțumire pentru alegerea făcută.

O recentă călătorie pe litoral a dezvăluit însă acel ”charge anxiety” provocat nu de tehnologia mașinii sau de starea acumulatorului, ci de nefuncționarea unor stații încărcare.

După câteva date statistice despre consum și parcurs, care definesc cazul de utilizare din primul an cu ”electrica”, să ascultăm pățania lui Bogdan.

Parcursul micuțului 208 a depășit 300 km pe săptămână de 13 ori în cele 65 de săptămâni de când Bogdan ne transmite informații.

Cu alte cuvinte, doar în 20% din timpul petrecut alături de Peugeot e208, Bogdan a fost nevoit să încarce mai mult de o singură dată pe săptămână, în rest deplasându-se în limitele autonomiei mașinii.

Un caz de charge anxiety acut

In săptămâna 11 – 17 septembrie am avut următoarele date cu e208:

  • Distanta totală: 568 km
  • Consum mediu: 17.2 kWh/100km
  • Viteza medie: 69 km/h
  • Costuri încărcare București-Vama veche-București: 170 Ron (plecat cu bateria 100% încărcată la panouri solare)

Am avut un drum în Vama Veche pentru un proiect și la întoarcere cel mai mare ghinion posibil. La statia MOL de pe autostradă, am găsit un Model 3 la încărcat.

Am tot încercat să pornesc și eu încărcarea la cealaltă, însă nu mergea deloc. Între timp a mai venit un coleg cu un ID.3 în locul M3, care a început să încarce cu succes. Eu tot nu reușeam!

După ce am luat legatura cu o doamnă de la suport, a încercat să reseteze stația, însă s-au resetat ambele, oprindu-i încărcarea și colegului cu ID.3. Am decis să merg la Cernavodă la 50 kW și am reușit să încarc acolo până la 70%, când s-a oprit stația și conectorul CCS apărea indisponibil. Din fericire cel AC era disponibil și am mai reușit să încarc 10% pentru siguranță.

Până la urmă am consumat doar 60% din baterie pe drumul spre casă, însă nu mi-a plăcut deloc experiența. Din cauza lipsei stațiilor de încărcare pe A2, mereu e un risc să rămâi pe drum.

Cred că a fost prima dată, de când am mașina, când chiar am avut emoții la drum lung.

In rest totul ok cu e208, nimic de raportat.

Drumuri bune tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.