Epilog la electro-șezătoarea de la Ciugud, Păuca și Alba Iulia

Probabil ați aflat deja din presă și de la TV despre participarea bună a proprietarilor de automobile electrice la electro-sezătoarea organizată de primăriile din Ciugud, Păuca și Alba Iulia în colaborare cu proiectul Electromobilitate.

Ne-a bucurat mult să cunoaștem colegi electromobiliști din toată țara și vă așteptăm cu drag la viitoarele evenimente organizate pentru promovarea mobilității electrice și a vizionarilor ce au făcut pași hotărâți în această direcție, așa cum au dovedit gazdele noastre minunate din acest sfârșit de săptămână electrizant.

La mai puțin de 24 ore de la finalul electro-sezătorii de la Cetatea din Alba Iulia, le-am solicitat colegilor opinii despre eveniment și am urmărit cu foarte mult interes postările din media socială a invitaților din toată țara.

În continuare căteva opinii, așa cum au fost exprimate la cald.

Cosmin – Kona, Cluj

A fost un eveniment organizat excelent. Toți cei implicați și-au dat concursul pentru calitate. Mulțumim pentru oportunitate.

Am văzut astăzi o altă Românie. Se poate, asta ne poate ridica cota de optimism!

Laurențiu – VW ID.4, Cluj

Am întâlnit oameni pasionați, nu numai de autoturismele electrice, pasiune care este molipsitoare, întâlnirile la care am participat, Păltiniș, Suceava, Reșița și Ciugud-Păuca, fiind o cale de a ne cunoaște  mai bine și de a împărtăși din experiențele de viață ale fiecăruia, legate sau nu de mașinile electrice.

Referitor la părțile bune ale deplasării de la Ciugud-Păuca, am reușit să adunăm, cred, cel mai mare număr de mașini electrice, mai ales că majoritatea au sosit din alte părți ale țării, deci implicarea grupului a fost esențială.

Organizarea din partea primăriilor a fost exemplară, fiind un exemplu că se poate administra și altfel de cum am fost învățați o comunitate locală.

Titus – Kona, Sibiu

Marele merit a lui Titus este de a ne fi trimis în urmă cu două luni imagini de la Păuca și un îndemn să vizităm zona.


Mă bucur că am participat la eveniment, totul a fost de nota 10++.

Silviu – Tesla Model 3, București

Evenimentul a fost superb, mai vreau așa, cred că și ceilalți colegi au fost incantați.

Ce mi-a plăcut in mod deosebit: frumusețea locurilor pe care le-am vizitat, cunoașterea comunităților pro-electromobilitate și pro-viitor sustenabil și tehnologizat și comunitatea și organizarea și multitudinea de conexiuni făcute (primari a mai multe localități, televiziuni etc.)

Adrian – Kona, Câmpina

Referitor la întâlnirea din acest weekend de la Ciugud, pentru mine a fost primul event din cadrul proiectului Electromobilitate la care am participat. Ne-am simțit excelent!

Abia așteptăm următorul event, abia așteptăm să ne întâlnim cu acești oameni faini din nou.

Am sperat că seara la Alba-Iulia să avem timp să mai stăm de vorbă, dar nu m-am așteptat să fim asaltați cu întrebări din partea trecătorilor într-un asemenea mod încât să nu avem deloc timp să socializăm și între noi.

Andrei – Kona, Brașov

B320LMA
Kona Andrei

Ciugud: Super!

Dan Lungu s-a mobilizat exemplar, peste orice așteptări. Mega entuziast, dar totuși cu speranța ca următorii să ridice ștacheta și mai sus, deși va fi extrem de greu.

Până să aderăm la euro, propun să aderăm mai întâi la Ciuguban și să încetăm să ne mai apărăm sărăcia și nevoile… poate începem să lupătm pentru prosperitate, predictibilitate și dialog între generații.

Asta cred că este lecția dură pe care ne-a dat-o Ciugudul.

Octavian – Outlander PHEV, Sibiu

Mi-a plăcut neașteptat de mult evenimentul. Am rămas profund impresionat de primirea călduroasa a autorităților din  Ciugud și din Păuca (la Alba nu am mai ajuns).

Mă bucur foarte mult să văd investiții în comunități mici, unde nu te aștepți să găsești fruntași la învestiții pentru viitor. Majoritatea comunelor se bucură dacă au asfalt, darmite stații electrice și școală smart.

Trebuie să recunosc că cel mai mult m-a impresionat conceptul de școală. Mă bucur că acest concept a fost implementat și la Păuca. Am mult respect pentru administrația locală pentru faptul că si-a propus să ajute și alte comune să dezvolte școli smart. Se vede clar că acești oameni chiar vor să ajute viitoarele generații prin modernizarea școlilor, dar și prin investirea în infrastructură (stații electrice și panouri fotovoltaice).

Alt concept care m-a surprins în mod plăcut a fost managementul deșeurilor. Comuna Ciugud nu are pubele, a educat populația să recicleze deșeurile. Au montat un aparat pentru reciclare și odată ce introduci deșeurile, primești Ciugubani (moneda neoficială a comunității). Mi s-a părut o idee cu adevărat inovativă.

Un alt aspect care mi-a adus aminte de modelul de învățământ german a fost acela că elevii sunt incurajați să mimeze o organizație oficială, printr-un joc în care iși aleg primarul, consilierii și votează legi. Astfel de exerciții îi pregătesc pentru a deveni cetățeni-model în viitor, care înțeleg fundamentul democrației, îl respectă și încearcă să-l îmbunătățească. 

Trebuie să punctez și faptul că evenimentul s-a desfășurat în weekend, dar cu toate acestea am fost așteptați cu brațele deschise de angajații primăriei Ciugud și Păuca care și-au petrecut ziua cu noi. Aceștia au avut grijă să nu ne lipsească ceva și ne-au răspuns la toate întrebările. M-aș bucura dacă acest model ar fi implementat și în orașe mai mari.

Viitorul sună bine! 

OPINII ALE INVITAȚILOR

Cristian Bomboe – Dacia Spring, București

Alexandru Mihai Dinca – Tesla Model 3, București

Imre Mihaly – Hyundai Ioniq, Salonta

Postare pe profil facebook
NOTA: pe lângă imaginile transmise de colegii din echipa Electromobilitate am utilizat imagini de Imre Mihaly, Catalin Cadan și Vasi Sarb. MULȚUMIM!
MULȚUMIM TUDOR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.