EQE SUV: Și aproape nimic altceva nu mai contează

În a doua zi de #ROCHARGE by VitescoTechnologies, am avut la dispoziție Mercedes EQE SUV, în versiunea AMG 43. Adică aia pregătită să cucerească. Orice, oricând.

În media, Mercedes EQE SUV este prezentat ca o mașină gândită să readucă sau să mențină clienții de GLE. Și defapt, nu despre asta este vorba. Gamele EQE și EQS de la Mercedes sunt un exponent de statut social, pe care nu oricine îl poate face: ești cel mai bun, vrei și îți permiți ce e mai bun și pentru că nu ai rămas ostatic vremurilor trecute, faci un pas spre modernitate trecând la propulsia electrică.

Iar Mercedes se asigură că mașina nu ajunge pe mâinile oricui, majoritatea clienților fiind filtrați de prețurile extrem de piperate și un limbaj de design ce nu poate fi integrat oriunde, oricum și în viața oricui.

Atunci când vezi EQE SUV spui „uite regele”. Este o mașină mare care emană autoritate și capabilitate. Iar pachetul AMG îți transmite clar și răspicat că orice rezistență ai opune, e inutil.

Credit photo: © Ciprian Mihai. Că de aia arată așa de bine pozele din acest articol.

Odată ce deschizi portiera lui EQE SUV și te așezi la volan, lumea se oprește. De aici încolo tu vei fi regele. Și ești obligat să-ți asumi asta. Poziția înaltă de condus, habitaclul care te înconjoară de orice pertubare din exterior, materialele atent alese, atenția mașinii de a te servi la fiecare comandă pe care i-o dai. Prin intermediul unui infotainment uriaș cu diagonala de 66″ și sclav vocal, că doar e 2023. Până și de pasagerul din dreapta te scapă, oferindu-i un ecran dedicat cu ajutorul căruia să se imerseze în propria lui lume.

De îndată ce pleci de pe loc, puterea infintă și suspensia exemplară te fac să plutești deasupra lumii. Că asta faci într-un EQE SUV, îți survolezi ținutul. Și de altceva n-o să-ți pese. Iar sentimentul de plutire este amplificat de silențiozitatea habitaclului. Sistemele de siguranță au mare grijă să nu îți strice liniștea, ca nu cumva să îți știrbească statutul.

Da, calitatea ansamblării interiorului nu este la nivelul lui Lexus RZ, mai auzi câte un zgomot de la îmbinarea panourilor la interior, mânerele portierelor puteau fi mult mai solide, asistentul vocal putea fi mai inteligent, mai asertiv.

Dar față de RZ-ul testat ieri, EQE SUV are exact ingredientele care să desăvârșească rețeta: e un statut social, atât la interior cât și la exterior. Emană putere – oricât de tare ai merge și oricât de dificilă ar fi o situație în trafic, găsește el o rezervă să elimini problemele. Și asta fără să afișeze nici cea mai subtilă urmă de oboseală.

Are autonomie exact cât să nu îți pese unde vrei să mergi. Chiar dacă asta a însemnat dotarea cu o baterie imensă care să ascundă o eficiență deficitară. Dar înțelegem că un castel nu e ușor de plimbat, așa că un consum de 23,2 pe drumul de la Hotel Ramada la Domeniul Drăgași.

Iar atunci când bateria se golește, o încarci repede ori la o priză trifazică de 22kW, de care cu siguranță dispune orice posesor de EQE/EQS, ori la o stație rapidă de la partenerii ROCHARGE, că mașina trage cu peste 100kW până spre 85%, viteza medie de încărcare fiind una din cele mai bune din piața EV.

Iar pentru cei care nu vă mulțumiți cu statutul de rege și doriți să fiți împărați, Mercedes vă pune la dispoziție EQS SUV.

Și nici să nu îndrăzniți să pomeniți ceva de Model X. Aici la EQE/EQS e altă lume. Divină.

În conlcuzie

Când o să cresc mare o să îmi iau EQE sau EQS. Fie în varianta sedan sau SUV. Sau ambele, să fie acolo, să se vadă bine din vie sau de pe terasa moșiei.

Va veni și ziua aia.

Până atunci, revenim la realitate și mai punem niște kilometri pe koniță.

ROCHARGE

Acest review a fost posibil prin intermediul ROCHARGE by @VitescoTechnologies
Green Partner: @Autonom.Romania.
Pus pe șosea de: @michelinromania.
Încărcat de: @enelxway • @renovatioecharge • @MOONpowerRO • @MOLRomania
Tehnologizat de: @server.config.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.