Fotoreportaj de la Transylvania Classic – secțiunea electrică

Dacă urmăriți cronica echipei Stellantis, sau a sub-compactelor în general, poate vă amintiți că Bogdan (Peugeot e-208, București) a anunțat săptămâna trecută participarea la competiția de regularitate de la Sibiu Transylvania Classic, unde există o categorie pentru automobile electrice, foarte bine reprezentată anul acesta.

În direct de la Bogdan, impresii la cald de la start

Am ajuns la Sibiu de joi seara, ne-am luat pachetul de cursă și am mers să ne întâlnim cu restul grupului în Piața mică unde aveam spații dedicate pentru expunerea mașinilor. Noi cu electricele am beneficiat și de stații de încărcare (nu știu exact de cine au fost puse la dispoziție, am impresia că de asociația AERO împreună cu EVmag – voi reveni cu amănunte).

Evenimentul a început cu o prezentare a concurenților, urmată de un mic tur prin cetatea Sibiului. Anul acesta este prima ediție în care traseul pentru electrice este același cu cel pentru celelalte clase cu combustie internă.

Vineri a fost prima etapă de 150 km în jurul Sibiului, iar astăzi este cea de-a doua, cu urcare până la Bâlea, înapoi până la Biertan și întoarcere în piață. Astăzi vom testa puțin mai serios mașinile, având de parcurs 250 km.

Din fericire, pentru noi cu mașinile mai micuțe avem la dispoziție două stații de încărcare AC la pauza de masă, dar estimez că nu voi avea nevoie. Stilul de condus este unul foarte relaxat și ieri am reușit să parcurg cei 150 km consumând 40% din baterie.

Mi-a plăcut mult până acum, organizare bună, oameni faini, locație excelentă. Tot ce-mi doream.

Am reușit să mă urc și în noul Renault MeganE.

Voi reveni și cu a doua etapă, trebuie să fug la start!

Cronica sub-compactelor

După o săptămână cu puțini kilometri și evenimente, proprietarii ne-au comunicat datele pentru parcursul individual.

Claudiu – Opel Corsa, Alba Iulia

  • Distanța: 931 km
  • Consum: 16,5 kWh/100km
  • Viteza medie: 45 km/h

Am dus pe cineva la aeroport Sibiu. Am plecat de lângă Alba Iulia spre Sibiu având 75% SOC, cu viteza maximă pe autostradă, cu patru pasageri și două bagaje mari.

M-am întors de la Sibiu având vreo 36% SOC, fără să mai încarc. Am mers cu 90 pe autostradă și am ajuns acasă  cu vreo 11% SOC. Acum cateva luni nu aș fi plecat de la Sibiu spre Alba Iulia cu mai puțin de 60%…. lejeritatea în utilizare vine doar cu experiența și parcurgerea distanțelor pe mai multe tronsoane.

Bogdan – Peugeot e-208, București

În săptămâna 1-7 august e208-ul a parcurs 95 km 100% urban. S-au simțit temperaturile puțin mai scăzute, precum și traficul mai puțin aglomerat.

Laura – Peugeot 208, Timișoara

Șerban – Renault ZOE, Suceava

Iarăși o săptămână scurtă pentru doamna Zoe.
Atașez poza din Tronity cu datele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.