Geneva International Motor Show – noutati electrice Mercedes EQA

In prima parte a avancronicii electromobilistice pentru GIMS – Geneva International Motor Show, am trecut in revista noile modele electrice ce vor fi prezentate de Renault, Aiways, Fisker si Polestar.

Un comunicat de presa Daimler, intitulat „The compacts are turning electric: The EQA in winter testing and new plug-in hybrids at the Geneva Motor Show” prezinta cateva imagini de la testele cu Mercedes EQA, un SUV electric compact prezentat in premiera la IAA- Frankfurt in 2017.

Fara specificatii noi sau date tehnice exacte, prototipurile par a fi inca departe de productia de serie, primele livrari fiind planificate pentru 2021. Cu toate ca Tesla nu va fi prezenta la Geneva, nu putem ocoli o intrebare: Cum este posibil ca noul Model Y, care a fost prezentat publicului in 15 martie 2019, sa fie gata de livrare dupa exact un an ?in timp ce Mercedes (si nu numai) are nevoie de cinci ani de la concept la livrare?

In cele din urma, e foarte bine ca inca un model electric premium vine sa intregeasca gama oferita publicului european incepand din acest an, divesificarea ofertei fiind un element esential al cresterii ratei de adoptare a electromobilitatii.

In lipsa unor detalii mai consistente, va prezentam imaginile de la testele de iarna si informatia ca prezentarea Daimler la Geneva va fi transmisa in direct in 3 martie ora locala 8:30, la adresa https://media.mercedes-benz.com/gims2020

(VA URMA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.