Germania extinde subvențiile pentru vehicule electrice până în 2025

Majorarea subvențiilor pentru achiziția vehiculelor electrice, anunțată de autoritățile germane în luna iunie, ca măsura de redresare a economiei, după oprirea activităților de producție și comerț auto în primăvara, era prevăzută să expire în 2021.

Dupa ultima întrevedere, dintre industria auto și conducerea politică de la Berlin, s-a anunțat că subvențiile vor fi extinse cu încă patru ani. Succesul înregistrat de masurile luate de guvernul german sunt cel mai ușor de exprimat în cifrele compilate de analiștii de la EVsales.

Cu un total de peste 48.000 vehicule electrice și hibrizi plug-in, înmatriculările au atins un nou record pe cea mai mare piață europeană, cu o creștere de 303% față de octombrie 2019.

Contribuția livrărilor de Zoe și ID.3 s-a materializat într-o creștere de 365% pentru modelele electrice. După primele zece luni din 2020, mașinile cu alimentare de la priză (electrice si PHEV) au atins 11% din totalul vânzărilor de automobile noi.

Pe lângă aceste creșteri spectaculoase și promițătoare pentru electromobilitate în patria automobilului și a motoarelor termice, trebuie amintit că vânzările modelelor cu benzină au scăzut cu 30%, iar cele diesel cu 19%, reprezentând o povara grea pentru producătorii tradiționali, aflați într-o tranziție forțată spre electrificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.