ÎNTREBARE: este rețeaua Supercharger argumentul decisiv pentru achiziția unei Tesla?

Mari, grele și scumpe… cam așa încep majoritatea opiniilor din exterior despre mașinile ce formează Grupa Mare din cadrul proiectului Electromobilitate, mai ales a celor ce nu le-au condus vreodată.

Spațioase, confortabile și performante… este răspunsul auzit de la volan, de cei ce le conduc zilnic în aglomerațiile urbane sau pe drumurile țării și Europei. Dar cât de mulți sunt utilizatorii, ca să poată fi luați în serios?

Să începem în România, unde RO e-mobility index compilat de colegul nostru Tudor (Timișoara), coechipier în Grupa Mare cu un IONIQ 5, a publicat săptămâna trecută statisticile pentru luna noiembrie.

Veștile bune de ansamblu merg împotriva curentului agresiv de știri despre ”vânzări de electrice în scădere”. Fals!

  • în primele 11 luni din 2023 s-au înmatriculat în România 15.398 BEV, cu 23.5% mai mult decât în tot anul 2022;

  • creșterea rapidă a înmatriculărilor realizate în primele11 luni din 2023 rezultă și din faptul că totalul de 15.398 exemplare reprezintă mai mult de o treime din parcul auto electric din România (total 40.747);

  • vorbind de cât de nou este parcul auto electric românesc, comparativ cu cel de automobile echipate cu motoare termice, este bine de reținut ca 34.695 automobile noi au fost înmatriculate în ultimii doi ani și 11 luni.

  • cu alte cuvinte, mai mult de 85% din parcul auto electric este MAI NOU de trei ani.

In plus, clasamentul pe modele dovedește că din punctul de vedere al achizițiilor de ”electrice”, publicul de România este în pas cu timpurile, cel mai bine vândut automobil pe plan mondial indiferent de motorizare, Tesla Model Y, reprezentând aproape 13% din înmatriculările primelor 11 luni, cu un total de 1979 exemplare.

Pentru cei ce au tendința să judece evoluția pieței auto doar după lipsa de vânzări a codașilor, un avertisment: în România Tesla a vândut de DOUĂ ORI mai multe Model Y (1979) în 11 luni decât toți concurenții luați împreună:

ID.4 (315) + Enyaq (194) + bZ4X (149) +Mach-e (100) + XC40 (70) + IONIQ 5 (65) = 893

Nu pe toate piețele discrepanța este atât de mare, dar avem o lecție de reținut:

  • chiar și atunci când un producător deține un model de excepție, premiat internațional, înmatriculările depind de preț și de livrări, nu de numarul premiilor internaționale. Da, dragii noștri IONIQ 5 și 6, la voi ne gândim!

Grupa Mare în cadrul proiectului Electromobilitate

Dan – Volvo XC40, București

Temperaturile în scădere încep să aibe un efect ceva mai pronunțat asupra consumului și in cazul lui XC40. Altfel, nimic nou sub soare în săptămâna 4 – 10 Decembrie. Pentru drumuri exclusiv urbane am ajuns la final cu un consum de 21.1 kWh/100 km.

Tudor – IONIQ 5, Timișoara

În perioada 4-10 Decembrie IONIQ 5 a parcurs 192 km cu un consum de 21.7 kWh/100 km. În această perioadă am efectuat două încărcări acasă, totalizând aproape 97 kWh. Diferența prezentă în tabel dintre energia utilizată și energia încărcată are două surse: în primul rând, am început săptămâna cu 27% energie rămasă în acumulator și am încheiat-o cu 72%, iar în al doilea rând am utilizat aproape la fiecare plecare precondiționarea habitaclului. Energia utilizată pentru precondiționare nu este afișată la bordul mașinii.

Distanța parcursă în această săptămână este mică, am avut drumuri doar în oraș pentru nevoile cotidiene. Temperaturile scăzute au crescut puțin consumul, însă nu reprezintă un impediment în utilizarea mașinii, ci e ceva obișnuit, aflându-mă deja la cea de-a patra iarnă cu un autovehicul electric. Costurile cresc odată cu venirea sezonului rece atât din cauza creșterii consumului, dar mai mult din cauza utilizării funcției de încălzire a habitaclului înaintea plecării, funcție care oferă atât confort termic pasagerilor cât și siguranță sporită datorită geamurilor dezghețate.

Mihai – Skoda Enyaq, Bacău

In săptămâna 4-10 decembrie am parcurs cu Skoda Enyaq iV80 un total de 506 km din care 290 km in afara localității.

• Consumul mediu a fost de 25.5 kWh/100km;

• Am încărcat doar acasă prin Hidroelectrica.

Andu – Model Y, București

Saptamana aceasta a fost una obisnuita, drumuri zilnice pana la munca prin Bucuresti, iar in weekend un drum pana in Pitesti la rude.

Inainte de fiecare plecare, pornesc clima cu minim un minut inainte. Viteza de croaziera pe autostrada a fost de 139km/h.

Incarcarile au fost efectuate la munca si la statia Elmotion Topoloveni care este gratuita.

  • Distanta parcursa: 584 km
  • Consum mediu: 22.1 kWh/100 km
  • Cost total: 0 lei
  • Cost mediu/100 km: 0 lei

Cristi – Model Y Performance, Brașov

datele pentru săptămâna 04-10.11 sunt următoarele:

– distanță parcursă: 731 km

– consum mediu: 19,8 kWh / 100 km

– energie consumată în deplasare: 145 kWh

– energie consumată staționar: 14 kWh

– încărcări acasă: 121 kWh, cost 90 lei

– încărcări DC: 0

– încărcări Supercharger: 56,6 kWh, cost 0

– cost mediu per 100km: 12,3 lei

Am testat și noul Supercharger din incinta Mega Mall București. Foarte fain sa vezi 14 puncte de încărcare în același loc, dar din păcate locația este foarte incomodă pentru cineva aflat în tranzit.

Adrian – Model Y LR, Ploiești

In saptamana 4-10 decembrie, am inregistrat urmatoarele valori:

– distanta parcursa: 493 km

– consum mediu: 18.7 kWh/100km

– încărcări: 81 kwh

– cost încărcări: 0 (la locul de muncă)

Ovidiu – Model Y Performance, București

Saptamana trecuta MYP a parcurs 351 km cu 86 kWh consumați si o medie de 24,5 kWh/100km. Drumuri doar prin oraș, fiind mai aglomerat decat decât de obicei, cu o viteza medie de 19 km/h și 2,5 grade media din timpul deplasărilor.

Conform TeslaMate avem un consum ceva mai mare, ce-l include pe cel staționar, precondiționările și modul sentry, 25,7 kWh/100.

Zero costuri cu încărcarea fiind efectuate la birou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.