Grupul VW continua sa investeasca in electromobilitate

Dupa sedinta Consiliului de Administratie, grupul Volkswagen a dat publicitatii un comunicat de presa, primit cu entuziasm de presa electromobilistica de pretutindeni.

Cresterea cu 10% a bugetului de investitii pentru urmatorii cinci ani, intr-o perioada incerta pentru industria auto globala, din care 40% este dedicat hibridizarii, mobilitatii electrice si digitalizarii, denota determinarea conducerii de a transforma grupul german intr-unul din principalii actori ai tranzitiei fara precedent prin care trece industria auto globala.

Faptul ca 33 miliarde euro sunt alocati in urmatorii cinci ani electromobilitatii este imbucurator si reprezinta un raspuns pe masura provocarii lansate de Tesla cu anuntul noii fabrici de la Berlin. Nu putem insa evita sa ne intrebam, cat de departe ar fi fost grupul VW cu electrificarea, daca in loc de a alege drumul inselatoriei Diesel, ar fi ales de la inceput tranzitia spre mobilitatea electrica si ar fi investit 30 de miliarde in cercetare dezvoltare, in loc de amenzile generate de scandalul Dieselgate.

De la preluarea conducerii executive a grupului, Herbet Diess a declarat consecvent ca „viitorul este electric” si cu ocazia aprobarii noului buget afirma: „Vom accelera ritmul in urmatorii ani cu investitiile aprobate. Hibridizarea, electrificarea si digitalizarea flotei noastre au devenit punctul central al strategiei noastre.

Planul pe termen lung, pana in 2029, a fost de asemenea modificat si prevede lansarea unui numar de 75 vehicule electrice si 60 variante hibride. Aproximativ 20 de milioane vehicule se vor baza pe platforma MEB, alte 6 milioane pe platforma premium performance PPE, cea dezvoltata pentru gama Porsche si Audi.

Productia va fi realizata in Germania in cinci fabrici dedicate autovehiculelor electrice: Zwickau, Emden, Hanovra, Zufffenhausen si Dresda, sustinute in Europa de fabrica Skoda de la Mlada Boleslav. In plan global mai sunt prevazute fabricile din Chattanooga in SUA, Foshan si Anting in China pentru efortul de electrificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.