Lucid Motors se alatura anunturilor despre noi unitati de productie pentru automobile electrice

Rasfoind presa electromobilistica internationala din ultimele saptamani este usor de remarcat cum se contureaza un duel VW – Tesla, asemanator cu alta batalie auto legendara intre un gigant si un producator specializat, celebra confruntare Ford – Ferrari din ani ’60.

Urmarind pas cu pas mutarile pe tabla strategica globala a productiei de automobile electrice, nu este dificil de observat cum inceperea productiei de Model 3 la Shanghai a fost urmata de un anunt VW despre inceperea pre-productiei, tot la Shanghai, pentru ID 3 asamblat in coloborare cu partenerul chinez SAIC (Shanghai Automotive).

Surpriza anuntului Tesla despre noua fabrica europeana la Berlin in 12 noiembrie, a fost urmat dupa o zi de anuntul inceperii investitiei VW la Chattanooga, unde se va produce pentru piata americana un crossover electric pe baza platformei MEB.

Sunt investitii mari, unele depasind un miliard de euro, cu impact major asupra fortei de munca, infrastructurii si prosperitatii zonelor economice selectate pentru asamblarea de autovehicule electrice, care captiveaza media si publicul interesat de automobile electrice.

Pregatirea fundatiei pentru prima fabrica Lucid Motors la Casa Grande , Arizona

Cu mai putina atentie din partea jurnalistilor, a demarat la Casa Grande, Arizona constructia primei fabrici de asamblare a unui alt startup din California, Lucid Motors, care intentioneaza sa produca, spre sfarsitul anului 2020, primul model electric premium denumit Lucid Air.

Echipa Lucid Motors se bazeaza pe un colectiv si conducere ce a castigat experienta cu proiectarea si lansarea primului automobil de serie electric la Tesla. Peter Rawlinson, actualul CEO Lucid Motors, a fost inginerul sef pentru Model S, iar Peter Hochholdinger, vicepresedintele responsabil de productie, a venit la Lucid Motors, din aceasi pozitie la Tesla, dupa o indelungata cariera cu Audi.

Noul sediu Lucid Motors din Newark, California

Dupa o invesitie de un miliard USD din partea fondului de investitii al Arabiei Saudite , Lucid Motors s-a mutat in noul sediu din Newark, California si a demarat demersurile de aprobare pentru fabrica din Arizona.

Cateva vesti bune despre acordul cu reteaua de incarcare Electrify America si venirea lui Peter Hochholdinger pentru lansarea productiei primului model au fost cam tot ce s-a auzit despre Lucid Motors peste vara, pana la comunicatul despre inceperea constructiei la Casa Grande.

Daca totul merge bine, la spre sfarsitul anului viitor primele Lucid Air vor pleca la drum din Casa Grande, Arizona

Intr-un mediu foarte fluid in care startup-uri dedicate automobilelor electrice apar cu mari ambitii (AIWAYS), dispar inainte de a produce primul model (Dyson), solicita protectia falimentului (Faraday Future) sau reapar (Fisker), suntem bucurosi sa vedem o firma promitatoare, cu personal foarte calificat, ca face primii pasi spre productie. Acolo, pe linia de asamblare, se separa visele indraznete de realitatile dure ale productiei auto de serie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.