Ho, Ho, Ho, și la drum! Ce ar alege Moș Crăciun: Tesla MY, VW ID.4, IONIQ 5?

A trecut și Crăciunul 2022 pe la noi. Dacă Moș Crăciun ar fi să își schimbe sania cu reni, probabil ar opta pentru o mașină mai încăpătoare, cu loc suficient pentru toate jucăriile, așa că noi, posesorii de mașini din Grupa Mare îi putem exemplifica consumurile, pentru a-l ajuta să își facă calculele.

În direct cu colegii din Grupa Mare și invitata lor

Ovidiu – Tesla MYP, București

Săptămâna trecută MYP a parcurs 316km cu un consum mediu 27 kWh/100km și energie totală consumă 85 kWh. Drumuri exclusiv prin oraș, temperaturi negative, extrem de aglomerat din cauza cumpărăturilor de Crăciun, dar și multe ore de sentry on, Netflix precondiționări, etc.
 
Am observat pompa de căldură face zgomot cu atât mai mare cu cât e mai frig afară, dar este perfect normal. 
La mai mulți colegi cu MYP asamblat la Berlin, dar și pe un grup de discuții din Germania, pompa de căldură cedează în primele câteva sute de km de la livrare și se înlocuiește pe garanție fără probleme. 
Deși am trecut deja de 1500km, sper nu fie cazul și la mine.
Raportul din aplicația Teslamate:

Cristian – Tesla MYP, Brașov

Săptămâna trecută ne-a cuprins nostalgia zilelor de vară și dorul de mare și am mers cu Tesla Model Y până la Eforie. Deși pentru foarte puțin timp și alungați de ploaie și întuneric, ne-am bucurat totuși să pășim iar pe nisip, să revedem marea și sa ascultăm valurile. 

Am plecat de la Brașov cu 65% SoC și am oprit la Supercharger Promenada pentru prima alimentare. În timpul zilei este mai aglomerat și am fost nevoiți să așteptăm preț de un sfert de ceas, iar apoi am lăsat mașina la încărcat și ne-am delectat între timp cu niște preparate vietnameze. De la 12% la 92% a durat 54 de minute, iar costul a fost 0.
 
Am pornit apoi spre Constanța, drumul destul de liber, parcurs pe autopilot cu o viteză medie de 130km/h. Am aflat și ceva nou despre mașină, dacă observă că ești neatent nu mai permite deplasarea cu autopilot, în semn de pedeapsă. La Constanța am ajuns cu 20% SoC și am încărcat până la 90% în 39 de minute. 
 
Nu știu dacă mereu este așa, dar am fost surprinși de cât de plină era parcarea mall-ului și cât de necivilizați pot fi unii dintre colegii noștri de volan. 3 din cele 6 posturi Supercharger erau ocupate de mașini pe combustie, iar multe alei erau blocate cu nesimțire. Am asistat și la un incident, când o doamnă a acroșat unul dintre vehiculele parcate aiurea. 
Am încheiat ziua la mare cu o masă din produse pescărești, gustoase și (sper eu) proaspete. 
 
Am început drumul de întoarcere cu 81%, iar cum temperaturile au mai scăzut, Tesla ne-a atenționat sa nu depășim 125 km/h pentru a ajunge la Promenada. Am ajuns cu 2%, cel mai mic procent pe care l-am văzut personal.
 
Am avut încredere în mașină și am lăsat-o să-și precondiționeze bateria pentru încărcare, iar rezultatul final a fost unul mulțumitor: 33 minute de la 2% până la 80%.
Pentru restul drumului spre casă am mai consumat 40%. În concluzie, pentru cei 841km am cheltuit doar 15 lei datorită gratuității (cel puțin pentru moment) Supercharger-elor.
 
Ca și bilanț săptămânal am adunat 1388 km cu un consum mediu de 21.7 kWh/100km și costuri de 108.3 lei. Eficiența medie a încărcărilor a fost de 95%.

Anca – Model Y Dual Motor, Baltimore (contribuție din Motor City)

In 24 decembrie 2018, cu doar o zi înainte de lunga călătorie spre România a veteranei TM 3, Anca a savurat primul test drive electric în Motor City la volanul a ceea ce este în prezent cel mai vechi automobil participant la proiectul Electromobilitate:

  • TM 3 – Tesla Model 3 asamblat la Fremont, California, în varianta Long Range, tracțiune spate (nu se mai livrează în prezent).

După exact patru ani, tot de Crăciun, Anca a revenit la Detroit la volanul unui Model Y Dual Motor și am avut ocazia să înregistrez consumul mediu din primul an, după 42.800 km parcurși în zona Baltimore, dar și în câteva călătorii mai lungi în statul New York și Michigan.

Așa cum semnalează atât Ovidiu cât și Cristian, deși Model Y este mai încăpătoare decât Model 3 și are tracțiune integrală, diferența de consum mediu față de TM 3 este doar cu 13.2 % mai mare.

Vom reveni, cu valoarea indicată la bord după prima iarnă, ceva mai blândă în zona Baltimore, datorită influenței Atlanticului, decât în Motor City.

In imaginea din stânga-jos, sunt valorile pentru călătorii scurte la temperaturi în jur de 0o C.

Laurențiu – VW ID.4, Cluj-Napoca

Începutul de săptămână a adus temperaturi de -8 grade Celsius și consumuri de aproape 42 kWh/100 km, atunci când a fost pornită și încălzirea bateriei (1 kWh/h) și a habitaclului  (3 kWh/h) și încărcarea bateriei de 12V (1 kWh/h). Aceste consumuri sunt constante pe frig, cam pe toată durata deplasării până la serviciu, de 15-20 minute pentru 4 km.
Dacă vara consumul este cam 1% din SOC, peste 0 grade este cam de 3 %, iar la -8 grade a fost de 5 %, asta din bateria de 77 kWh.
 
Noroc cu temperaturile mai crescute de sâmbătă și duminică și drumurile puțin mai libere, pentru că altfel aveam consumul mediu de peste 30 kWh/100km.
Așadar mașina s-a mulțumit în final cu „doar” 24,9 kWh/100 km.
Update-ul la 3.0 nu a sosit încă la mine și nu se știe când poate fi instalat, declarația VW fiind una ciudată, dar în nota cu care ne-a obișnuit:
 
The exact time when the 3.0 software update will appear in your Volkswagen ID.3 cannot be defined in advance. This is an automated process which we unfortunately have no authority to intervene in.
 
Probabil Moș Crăciun ar avea autoritate mai mare să intervină?…
 

Tudor – IONIQ 5, Timișoara

În perioada 19-25 Decembrie IONIQ 5 a parcurs 135 km cu un consum de 20.9 kWh/100km. Drumurile au fost exclusiv urbane, iar spre sfârșitul perioadei temperaturile au fost exagerat de ridicate pentru această perioadă a anului, de aici și consumul relativ scăzut.
 
Am avut o singură sesiune de încărcare plătită, acasă, în valoare de 18.2 RON.

Peter – IONIQ 5 AWD, Timișoara

Datele din săptămâna 51 (19.12-25.12) sunt următoarele:

  • Distanța parcursă: 212 km
  • Tip traseu: 100% oraș
  • Viteza medie: 24.7 km/h
  • Consum mediu: 22.2 kWh / 100km
  • Total încărcări: 79 kWh

Energie obținută de la panourile solare: 0.50 kWh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.