Înmatriculări Franța și livrările de Dacia Spring

După un început de an dominat de Peugeot e-208 pe o piață unde tradițional Renault a fost în fruntea înmatriculărilor electrice cu Zoe, livrările din luna mai au dat peste cap clasamentul francez.

Cu 2111 livrări într-o lună care nu este final de trimestru, Tesla a surprins (din nou?) și s-a instalat în fruntea înmatriculărilor din 2021 cu Model 3, urmată îndeaproape de Zoe, care a realizat un record pentru anul în curs cu 2577 exemplare, mai mult decât dublul livrărilor pentru e-208 din luna mai.

Indiferent care ar fi cauza fluctuaților mari ale producătorilor francezi pe piața locală, un aspect este clar: cererea de autovehicule electrice rămâne mai mare decât oferta. Cine produce și livrează la timp, vinde în continuare un număr tot mai mare de variante electrice. Iar atunci când producția locală nu este suficientă, clienții vor caută mai adânc în buzunare și vor cumpăra modele produse de Tesla (și alții) în California sau China.

După statisticile din luna mai, 15% din înmatriculările noi în Franța au fost autovehicule electrice și hibrizi plug-in, ceea ce reprezintă o creștere de 4% a segmentului electric față de finalul anului 2020.

Unde este Dacia Spring?

Așteptat cu multa nerăbdare, micuțul automobil electric produs în China și botezat Dacia Spring în Europa este deocamdată pe locul 18 în clasamentul de înmatriculări francez, iar Twingo pe locul 4 după cinci luni din 2021, plasând două modele Renault cu preț mai rezonabil în atenția celor interesați de primii pași pe calea electromobilității.

Livrările din Franța s-au limitat la 325 Dacia Spring în primul trimestru și au ajuns la 282 unități în primele două luni din trimestrul al doilea.

In total pentru Europa de vest, producatorul chinez a livrat 376 Dacia Spring în lunile aprilie și mai, după ce livrările din primul trimestru au fost limitate practic la piața franceză (325 plus 1 exemplar).

Cazul Spring confirmă că livrările nu țin pasul cu cererea pe piața automobilelor electrice accesibile ca preț, ceea ce împinge cumpărătorii spre modele mai scumpe sau spre piața second hand în formare.

Așteptăm cu mult interes primele relatări despre achiziția Daciei Spring în România și experiențele electromobilistice acumulate cu acest model în viața de cu zi.

Sursa informațiilor: EVsales și eu-evs.com

1 Response

  1. Marcel Banu spune:

    În România se pare sînt 3.000 de comenzi ferme cu bon de comandă și cu avansul de 5% plătit.
    Se așteaptă cele 20 de zile pentru confirmarea din parte producătorului a comenzilor și comunicarea termenului estimat de livrare, abia atunci se va ști cîte unități vor fi așteptate. Unele supoziții ar fi ca livrările să se întindă și în ianuarie 2022…
    Așteptăm…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.