Înmatriculări globale în prima jumătate de an

Cu siguranță ați citit recent multe titluri care au lasat-o mai moale cu modele presupuse să fie „Tesla-killeri”, dar cel puțin promovează ideea că firma X sau Y este pe cale să depășeasca vânzările, livrările sau înmatriculările de Tesla.

Sursa este ușor de găsit în declarațiile unor executivi germani sau japonezi, care par obsedați de faptul că o mică firmă din California a deranjat ordinea internațională și a devenit numărul unu mondial în preferințele investitorilor.

Statisticile înmatriculărilor globale din prima jumătate a anului dezvăluie însă în cifre seci un alt adevăr: cu doar două fabrici, unde asamblează patru modele de bază S3XY, Tesla domină în continuare preferințele mondiale.

Orice ar zice cei ce afirmă că au „bucătăria și bucătarii”, în timp ce Tesla are doar rețeta, tocmai această rețetă de a produce modele îndrăgite de public, în număr cât mai mare și de a face viața proprietarilor cât mai simplă cu propria rețea de încărcare, dă rezultate peste tot în lume.

Fără restricțiile capitalului uriaș investit în fabrici de motoare termice, cutii de viteză, eșapamente, catalizatori și sute de furnizori ce depind de industria tradițională, Tesla se mișcă cu agilitate spre un viitor automobilistic vizionar.

Cu greșeli și poticneli, cu umor și mult talent, Tesla a devenit în doar zece ani de la livrarea primelor Model S, punctul de referință pe care mamuți industriali ca VW, Mercedes sau Toyota declară că-l vor depăși la o dată anume, într-un viitor apropiat.

Sursa: Clean Technica

Realitatea de până atunci, prezentată de statistici arată însă cu totul altfel și generează întrebarea: dacă în prima jumătate din 2021, cu doar două fabrici, Tesla domină atat de clar înmatriculările globale, ce se va întâmpla în prima jumătate a anului viitor, când alte două fabrici, Austin și Berlin, vor produce Model Y?

În final cu toții avem de câștigat din competiția acerbă și dorința altor firme de a depăși Tesla, ducând la împlinirea viziunii de a accelera utilizarea surselor de energie regenerabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.