Înmatriculări SUA trimestrul I – Tesla Land

Pentru a înțelege mai bine clasamentul global al înmatriculărilor de automobile electrice, am promis ca voi reveni cu un informații din Tesla Land.

Fără a cunoaște contribuția pieței nord-americane este mai dificil de înțeles cum a urcat Model Y pe locul trei al înmatriculărilor globale, la doar un an de la primele livrări în SUA și trei luni de la cele din China.

Privind doar la cele două piețe majore pentru autovehicule electrice, Europa și China, se vede ascensiunea rapidă pentru înmatriculările de Model Y în China, deși livrările au demarat doar la începutul acestui an.

Considerând însă că în a doua jumătate a anului producția pentru această variantă, mai practică și mai încăpătoare a vedetei globale Model 3, va fi asamblată în patru fabrici (Fremont, Shanghai, Austin și Berlin), este mai ușor de înțeles de ce Elon Musk declară (fără modestie) că Model Y ar putea deveni cel mai bine vândut model de automobil în 2022, indiferent de tipul de tracțiune, electrică sau clasică.

După primul an, Model Y a depășit Model 3 în SUA

Conform statisticilor revistei Car and Driver, clienții americani au înmatriculat 33.629 de Model Y în primul trimestru, de două ori mai mult decât cei chinezi (16.422), alte 6013 exemplare fiind înmatriculate pe alte piețe globale.

Pentru Model 3 situația este inversă, China conduce cu aproape 53.000 înmatriculări, urmată de Europa 31.200 și 23.110 SUA. Remarcabil este și faptul că 19.547 Model 3 au fost livrate în primul trimestru pe alte piețe globale, dovedind cât de mare este apetitul pentru acest model de succes.

Doar Nissan Leaf (3831) și Hyundai Kona (1967) au înregistrat vânzări semnificative în primul trimestru, în afara zonelor de interes maxim pentru electromobilitate (Europa, China, SUA).

O notă despre denumirea Tesla Land din titlu

Alături de Model Y și Model 3, veteranele Model S și X continuă înmatriculările în SUA, cu toate că foarte curând vor începe livrările pentru variantele noi, cu interior simplificat, puteri amețitoare și autonomie de vârf.

Cu un total de 66.000 exemplare S3XY înmatriculate, Tesla deține 71% din vânzările TOP 10 din primul trimestru în SUA.

Încă un cuvânt pentru cei ce cred că eliminarea (previzibilă) a subvențiilor va stopa vânzarea de automobile electrice: Clienții Tesla NU beneficiază în prezent de subvenții la achiziții în SUA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.