Ionica, fara frica … de iarna!

In ultimele zile ale anului, iarna se asterne peste dealurile si muntii din zona Sibiului, activitatile isi reduc ritmul si gandurile zboara la tot ce a fost in 2019, dar si ce se va intampla in 2020.

Vedere din Turnisor, foto: Porsib
Ionica gata de drum, cu toate geamurile curate, datorita sistemului de preincalzire cu programare la ora dorita.

Ionica, ca toti electromobilistii ce au acumulat exprienta intr-un sezon rece, nu se teme de frig si zapada, dar ne avertizeaza la bord sa fim pregatiti pentru drumuri scurte la temperaturi coborate cu „consum” de peste 20 kWh/100 km, energia fiind utilizata pentru incalzirea acumulatorului si a pasagerilor.

In schimb la drumuri lungi, dupa ce acumulatorul a ajuns la temperatura optima de functionare si pasagerii s-au incalzit si ei, consumul se stabilizeaza la valori familiare si Ionica ne recompenseaza cu o steluta pentru condus „eco” si consum.

In evidentele noastre pe termen lung, consumul dupa 64 de saptamani fluctueaza in functie de temperatura exterioara, incarcare, stilul de condus si rutina zilnica.

Comparand cu consumul din aceasi saptamana de anul trecut, recunoastem impactul celor 116 km cu consum de 12.7 kWh/100, printr-o scadere a consumului mediu cu 13%, fata de cel din 2018.

Variatia temperaturii la Sibiu in aceasi saptamana din 2018 si 2019.

Sursa: meteoblue

Pentru multi automobilsiti indecisi sa faca pasul spre un automobil electric, subliniem inca o data, ca pretul mai mare de achizitie se recupereaza in termen de cativa ani (in functie de kilometrajul parcurs anual), datorita eficientei, costului mai mic al energiei electrice comparativ cu combustibilii fosili si a intretinerii reduse, care un cazul lui Ionica a fost ZERO , dupa mai mult de 25.000 km.

Pe termen lung si in cel de al doilea sezon rece consumul de energie electrica pentru Hyundai Ioniq ne costa intre 10 si maxim 20 lei pentru 100 kilometri.

Ionica, fara frica de iarna, ne invita sa descoperim bucuria de a conduce un automobil electric iarna, cu habitaclul preincalzit si toate geamurile curate, chiar si pe ninsoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.