IONIQ 5, Enyaq, XC40, ID.4 – a treia săptămână din iunie

Până de curând, cronicile transmise de colegii din Grupa Mare au inclus informațiile pentru Model Y. După seria ajustărilor de preț, începută în ianuarie de Tesla, Model Y a devenit cel mai bine vândut automobil în Europa indiferent de motorizare, iar echipa Model Y din cadrul proiectului Electromobilitate s-a dublat rapid.

Pe baza datelor din RO e-mobility index pentru luna mai, publicat de lektri.co, evolutia spectaculoasă a livrărilor și înmatriculărilor din România este ușor de văzut.

Cu o felie de 11.3% în luna mai și 7.6% din înmatriculările primelor cinci luni în România, Model Y a fost depășit în 2023 doar de Spring, care este un exemplu elocvent al succesul importurilor din China în Europa, atunci când prețul devine atractiv prin subvenții.

Invitație la dialog

Deseori primim întrebări legate de viitoarea evoluție pieței EV după stoparea subvențiilor. Exemple din țările care au redus sau stopat subvențiile indică o reașezare a gamei de modele în funcție de noile prețuri, cele din Grupa Mare fiind procentual mai puțin afectate de eliminarea subvențiilor, decât cele entry-level, așa puține câte au mai rămas.

Anii cu profituri maxime, ce au urmat ofertei mai mici decât cererea începând din 2020, când producătorii au livrat doar modelele cele mai profitabile, au generat o dependență în industrie și o așteptare din partea investitorilor.

Așa cum indică planurile lansării de noi modele electrice în perioada 2024-2027, majoritatea vor fi în gama crossover mari și mijlocii (Sursa: Car Wars, studiu anual întocmit de analiștii de la Bank of America).

  • Oare segmentul cu prețuri mai abordabile va fi abandonat în totalitate și lăsat pe mâna firmelor chinezești?
  • Succesul Renault-Dongfeng cu Spring în Europa în general, și România în special, nu lasă loc de dubii, că mașinile noi sub 15.000 Euro (după subvenție) sunt căutate.
  • Vor deveni cele second hand singura cale de acces spre mobilitatea electrică în această gamă de preț, în timp ce producătorii europeni se concentrează pe modele din Grupa Mare?

Grupa Mare – consumul mediu săptămânal

Tudor – IONIQ 5, Timișoara

În perioada 12-18 Iunie IONIQ5 a parcurs 302 km cu un consum de 15 kWh/100km. Aproximativ 90 km au fost parcurși pe drumuri naționale, restul fiind parcurși în oraș.
Am avut două sesiuni de încărcare acasă, costurile fiind 60 RON. Nimic deosebit de raportat pentru această perioadă. În continuare, IONIQ-ul meu „funcționează” fără radar, așadar fără ACC.

Mihai – Skoda Enyaq, Bacău

În săptămâna 12-18 am parcurs un total de 558 km din care 240 km în afară orașului (140 km i-am condus singur în mașină pe un drum virajat, unde am avut un consum mediu de 32 kWh/100km). Consumul mediu pentru întreaga distanță (558 km) a fost 23.2 kWh/100km.
Am încărcat doar acasă prin Hidroelectrica.

Laurențiu – VW ID.4, Cluj-Napoca

Săptămâna trecută am făcut mai mulți kilometri cu trotineta, electrică, decât cu mașina.
Așadar, ID.4 a adăugat doar 29 km cu un consum de 16,3 kWh/100 km.
Fără poze de data aceasta, din cauză că am resetat calculatorul, pentru a-l forța să facă update la hărți și aplicații, lucru care s-a întâmplat imediat după resetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.