Kia Niro și Peugeot 2008 la începutul primăverii

Așa cum am scris de fiecare dată despre Kia Niro și Peugeot 2008, sunt două modele mai mari și încăpătoare, potrivite pentru călătorii electrice mai lungi datorită confortului, autonomiei și performanțelor.

Mare amator de schi, Tibi recunoaște că ar putea fi ultimele imagini cu zăpadă pe care le-a mai prins în acest sezon la Azuga, dar vor urma alte excursii cu bicicleta și Niro la munte.

Împreună cu ceilalți doi proprietari din București, Marius și Teo, Tibi a realizat un consum sub 20 kWh/100 km, care prelungește autonomia, sau daca preferați, intervalul între două încărcări, spre valorile maxime ce se vor obține în următoarele două luni de primăvară.

Consum mediu Kia Niro – Marius (București) pentru sezonul rece

De altfel pentru cei aproape 7.200 de kilometri parcurși de Marius de la achiziția în octombrie, Niro a trecut cu bine perioada cea mai dificilă pentru electromobiliști, încheind sezonul rece cu un consum mediu de 17.8 kWh/100 km fără probleme tehnice sau de soft.

Peugeot e-2008

179 km pentru Ovidiu, în locul obișnuiților 500 – 600 km pe săptămână

In timp ce drumurile lui Ovidiu s-au scurtat mult datorită muncii de acasă, dar și a noilor îndeletniciri de proaspăt tătic, Silviu plănuiește câteva excursii lungi despre care vom afla în curând detalii interesante. Până atunci bilanțul celor două exemplare Peugeot e-2008 din București, care participă la proiectul Electromobilitate este următorul:

259 km cu 23,6 kWh/100 km și viteză medie 20 km/h, toți kilometri au fost făcuți în oraș.

Mașina duce lipsă totală de erori în bord sau alte probleme.

In următoarea săptămână ating 20.000 km electrici!

Silviu Matei, Peugeot e-2008, București

In concluzie, atât Kia Niro cât și Peuogeot e-2008 sunt două opțiuni solide pentru cei în căutare de spațiu și confort, deciși să pășească pe calea electromobilității în 2021, odată cu începerea programului rabla plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.