Masuri de criza – Mercedes ofera livrarea la domiciliu

La aniversarea a 120 de ani de la lansarea marcii Mercedes, grupul Daimler aplica o lectie din manualul actiunilor unui start-up temerar, care a intors in ultimii zece ani lumea auto pe dos, anuntand pe pagina de achizitii online, ca livrarea noului automobil se poate face la domiciliu: „Einfach klicken. Wir schicken!”

Diferenta majora este ca Tesla a introdus metoda livrarii la domiciliu in planul de afaceri din ratiuni economice, eliminand veriga intermediara reprezentata de dealeri si constransi de interdictia de vanzare directa in anumite state americane.

Mercedes aplica idea, deocamdata pe cea mai mare piata europeana, ca solutie la actuala situatie generata de masurile de distantare sociala si inchiderea reprezentantelor germane, cu impact major asupra vanzarilor incepand de la mijlocul lunii martie. In acelasi timp, producatorul de automobile premium asigura clientii de masurile de igienizare speciala aplicate automobilului nou, inainte de livrare.

Spre deosebire de Tesla, Mercedes limiteaza distanta de livrare gratuita la 100 kilometri de sediul dealerului din teritoriu. Acest mic detaliu dezvaluie posibilitatea, neconfirmata, ca reprezentanta zonala sa fie recompensata cu un comision pentru vanzarea online, asa cum au negociat dealerii VW la introducerea vanzarilor direct catre public.

In vremurie de restriste economica, declansata de masurile pentru combaterea pandemiei, solutii de urgenta sunt aplicate de toti producatorii auto, in cautarea tuturor resurselor de redresare a vanzarilor, de reducere a cheltuielilor si de identificare a fiecarei surse suplimentare de profit.

Legaturile istorice intre productori si retelele de vanzare sunt reanalizate si solutiile nu vor fi intotdeauna win-win. Ca intotdeauna, cei mici vor pierde.

Pe aceasti tema: Vanzarea auto online, o amenintare pentru dealeri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.