Mercedes-Benz anunță noi modele electrice: EQS, EQE și EQS SUV

Mercedes se mișcă destul de încet la capitolul mașini electrice, însă își propune să recupereze în următorii doi ani, când deja ar trebui sa fie lansate vreo patru noi modele electrice.

Micul crossover de oraș, Mercedes-Benz EQA, va apărea pe piață până la finalul anului. După care, anul viitor și în 2022 vor lansa EQE, EQS și EQS SUV.

Mercedes a ales să pastreze nomenclatura clasică pentru modelele electrice, pe care a prefixat-o cu „EQ”, așă încât oricine să știe care e echivalentul (ca mărime și clasă) pe partea de combustie internă.

După lansarea acestor modele (plus EQB) vor continua cu o noua platformă dedicată mașinilor compacte și medii. Practic, strategia seamănă cu cea de la Tesla: se merge întâi pe mașini mari și scumpe și din profitul generat de acestea se vor dezvolta și niște mașini mai mici și mai accesibile.

Din păcate, nu avem date exacte la niciun capitol. Nu știm exact când se vor lansa modelele de mai sus (doar că până în 2022), ce baterii vor avea, ce autonomie vor avea și cât vor costa.

Însă sunt convins ca până la momentul lansării vor mai apărea astfel de teasere, cum e cel de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.