Tesla, singurul brand de mașini pe creștere în 2020 în Germania

Tesla face noi recorduri și continuă să fie singura marcă de mașini „pe plus” în 2020, după ce toate celelalte înregistrează scăderi masive.

Se pare că luna septembrie a acestui an cel puțin ciudat a însemnat o creștere a volumului de înmatriculări de mașini în Europa. S-a observat treaba asta și în România dar și în Germania. Motivul? Simplu, anul trecut în septembrie s-au schimbat cerințele legate de normele de poluare (trecându-se pe WLTP) și mulți producători nu le îndeplineau, așa că au scos de pe piață foarte multe modele.

Revenind totuși la datele de anul acesta, de pe piața din Germania, se pare că în perioada ianuarie-septembrie toate brandurile de mașini au înregistrat scăderi masive de înmatriculări, cu excepția uneia. Adică Tesla.

Dacă e să comparăm cifrele Tesla din primele 9 luni ale lui 2019 cu primele 9 luni ale acestui an, Tesla a înregistrat o creștere de 24.5%. Dacă ne uităm doar la luna septembrie, înmatriculările (care la Tesla n-au fost influențate de emisii anul trecut, evident) au crescut cu 82.7%.

Dacă la începutul anului vedeam creșteri bune, dar timide, pe partea de hibride și electrice, acum cred că e clar încotro se îndreaptă industria auto, iar viitorul este unul bun… pentru electromobilitate. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.