Niro, ID.4, Enyaq, IONIQ 5 – informațiile săptămânale de la Grupa Mare

Este suficient să aruncăm o privire la înmatriculările la zi din Europa de vest (Sursa: EU EVs), pentru a remarca că cele patru modele din Grupa Mare, în cadrul proiectului Electromobilitate, se bucură de multă simpatie din partea cumpărătorilor, care le-au plasat între primele opt clasate până în prezent.

Într-o perioadă ce se caracterizează fie prin călătorii de vacanță, fie prin amintiri despre călătorii de vacanță, cuvintele sunt mai puține ca de obicei, dar informațiile la fel de instructive.

În direct cu proprietarii

Peter – IONIQ 5 awd, Timișoara

Datele din săptămâna 33 (15.08-21.08) pentru IONIQ 5 AWD din TM sunt următoarele:

  • Distanța parcursă: 575.5 km
  • Tip traseu: 25% autostradă, 37% drumuri naționale, 38% oraș
  • Viteza medie: 45.2 km/h
  • Consum mediu: 19.5 kWh / 100km
  • Total încărcări: 144.8 kWh

Energie obținută de la panourile solare: 2.4 kWh

O săptămână destul de statică, singurul drum mai lung a fost cel de întoarcere de la Miskolc (Ungaria) către TM. Consumul pe autostradă a fost destul de ridicat (în jur de 24.5 kWh/100km), probabil și din cauza diferențelor de nivel (vânt?) pe care nu le-am luat în calcul. În rest, distanțe scurte în oraș, uneori cu mult timp de așteptare cu clima pornită.

Cristian – Skoda Enyaq, Brasov

Săptămâna trecută am parcurs 590 km, în Brașov și împrejurimi, fără niciun traseu notabil.

Consumul a fost de 14.9 kWh/100km, toate încărcările au fost făcute acasă. Rutina săptămânală reprezintă cam 60% condus urban și 40% DN.

Tudor – IONIQ 5 rwd, Timișoara

In perioada 15-21 August am parcurs cu IONIQ 5 384 km cu un consum de 15.7 kWh/100km.

100 km din aceștia au fost parcurși în oraș, restul fiind aferenți drumului Timișoara – Anina (lacul Buhui) și retur. Pe drumul din weekend am avut parte de ploaie în 95% din timp, carosabil umed și viteze de deplasare relativ mici (foarte puțin am mers cu limita legală, în rest maxim 80-90 km/h).

Acest lucru se observă și în consumul mic, deși aerul condiționat a funcționat pe toată durata deplasării. Temperaturile însă nu au fost mari, în jur de 20-25 ℃.

Săptămâna trecută am obținut și numerele verzi pentru IONIQ 5, așadar familia Marchiș eligibilă este în totalitate oficial”verde” acum.

Laurențiu – ID.4, Cluj

O săptămână numai în oraș, cu consumurile obișnuite pentru acest anotimp.

Edy – Niro, Târgoviște

Săptămâna trecută a fost una liniștită pentru Niro. A parcurs în total 684 km cu consumuri între 10 și 15 kWh.

Ieri am testat și stația Mol. Aplicația lor MOL Plungee a funcționat impecabil. Stația a pornit imediat după ce am dat drumul din aplicație și a afișat corect datele pe toată durata încărcării. Felicitări MOL.

Am încărcat aprox. 12% mai mult de test. Odată ce ai băgat cardul în aplicație, poți porni orice stație și după ce termină sesiunea de încărcare, îți trage banii de pe card. Simplu, elegant, eficient. Sper sa dezvolte mai bine această rețea la nivel național.

Consumul mediu săptămânal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.