VW ID.3 – o vacanță de vară, în țară (primul episod)

Date de început

După experiența de anul trecut, când articolul Călătorie în luna de miere cu ID.3 a fost citit de mulți dintre voi, am decis să scriu câteva rânduri și despre deplasarea de anul acesta.

Ne-am propus un traseu prin care să ajungem de la 0 altitudine și până la 2145 m.

Pe scurt: București – Curtea de Argeș – Transfăgărășan – Avrig – Sebeș – Transalpina – Bumbești-Pitic – Râmnicu Vâlcea – Câmpulung – Sfântu Gheorghe – Lepșa – Focșani – Brăila – Dunavățul de Jos – Tulcea – Constanța – București.

În ID.3 am călătorit patru persoane, Carmen, părinții ei și cu mine.
Greutate orientativă: 300 kg pasageri și 100 kg de bagaj.
Drept urmare am umflat la 2.5 bari pe roțile din față și la 2.7 bari pe roțile din spate (2.8 bari este maximul recomandat de producător).

Ziua 1

Sâmbătă, 13 august am pornit în deplasarea noastră cu 92% baterie și pregătiți de a vedea și revedea locurile frumoase din țară.

București – Curtea de Argeș – Avrig.

Pe autostrada A1 (București – Pitești) intenționam să merg cu 110km/h, în ideea de a conserva energia, dar apoi am mărit viteza la 120km/h, iar după 30 km parcurși am setat CC la 130 km/h.

Nu laud ID.3-ul sau autostrada A1 (care nu e în cea mai bună stare), dar la viteze inferioare de 130 km/h simțeai că stai pe loc 😊

După ce am ieșit de pe autostradă am dat de ceva aglomerație, mulți se îndreptau spre Valea Oltului și din cauza lucrărilor era totul paralizat. Ne-am făcut loc pentru a face dreapta către Curtea de Argeș și ne îndreptam către singura stație rapidă din localitate, la Lidl.
Nu sunt fanul stațiilor unice, dar ca să încarc la Pitești, nu completam prea multă energie, iar ca să trec de Curtea de Argeș nu era prea sigur.

Așa cum mă așteptam, stația de la Lidl era ocupată, dar nu-mi făceam griji, erau două check-in-uri pe Plugshare, unul pe Type2 (un Spring) și unul pe CCS (o Kona), iar cel din urmă cu 25 min timp rămas pentru încărcat.
Kona albastră era deja la 85%, așa că mă pregăteam să mut cablul la mine și am rămas pe poziție.

Puterea de încărcare a Konei a scăzut foarte mult, după 90% s-a redus la 9 kW, iar la 96% la 5 kW (până și Springul pe Type 2 încărca mai rapid). Timpul de pe plugshare expirase, eram deja mai mulți în așteptare, dar posesorii Konei au vrut să încarce până la 100%.

Fraților, nu mai așteptați până la 100% la stațiile publice, în special cu mașinile care se încarcă greu.
Pierdeți și voi timp (cu 5% nu ajungi oricum prea departe) și pierdem și noi timp așteptând să încărcăm.

Într-un final am reușit să conectez la încărcat. Timpul a trecut mai repede pentru că în așteptare m-am întâlnit cu Alex, un cititor de-ai nostri, posesor de VW ID.3, îl salut pe această cale!
Am schimbat câteva idei despre mașinile noastre, iar după 33 kWh și 44 min am eliberat stația.

Transfăgărășan-ul nu mai are nevoie de nicio altă promovare. Traseul a fost foarte frumos, iar până la Bâlea nu a fost aglomerat.

De la Bâlea, în schimb, era foarte aglomerat, cred că am stat peste 30 min pe 1 km, dar încet-încet ne-am făcut loc și ne-am bucurat de peisaj.

Aerul condiționat a fost pornit aproape tot timpul.

Am ajuns la prima noastră cazare la Avrig cu aproximativ 50% baterie, după 312 km și un consum mediu de 16.8 kWh/100km.

Ziua 2

Avrig – Sebeș – Transalpina – Bumbești-Pițic

Am plecat de la Avrig spre Sebeș, pe autostradă am mers cu 130 km/h, iar la stația de la Kaufland am ajuns cu un respectabil 18%.

Am așteptat 10 min să se elibereze stația și am conectat încărcătorul.
Am încărcat 40.5 kWh în 55 min tot până la 90% și am plecat pe Transalpina.

Drumul pe Transalpina a fost mult mai liber decât cel de pe Transfăgărășan, astfel că am ajuns foarte repede în partea de sus, peisajul superb!

După 2-3 poze, am plecat, dar la fix cât să se pună o ceață cum nu am mai văzut, de la 5 m nu se mai vedea numărul de înmatriculare al celui din față.

Am ajuns la destinație tot cu 50% baterie, după 245 km cu un consum de 15.9 kWh/100km.
Aerul condiționat ponit aproape tot timpul.

Am întrebat gazdele dacă putem încărca la ei, dar ne-au indicat o stație de la primărie, mai rapidă (22 kW AC).

Ziua 3

În ziua 3 am stat mai mult local, am vizitat Mânăstirea Polovragi, Peștera Polovragi și Pădurea colorată.

Aproximativ 42 km cu un consum de 14.3 kWh/100km.

Stația de la primărie nu era funcțională, așa că am insistat să încarc la pensiune, pentru a beneficia de confortul de a pleca cu bateria încărcată. Gazdele de la Pensiunea Maria au fost de acord, iar astfel am încărcat cca 60% din baterie folosind adaptorul de 10 A al mașinii. Nu au vrut să ne taxeze pentru încărcare. Le mulțumim!

Ziua 4

Bumbești – Pițic – RM.Vâlcea – Curtea de Argeș – Câmpulung – Sfântu Gheorghe (CV).

A treia oară când treceam Carpații. Peisaje frumoase, multă verdeață, aer curat, tot ce îți dorești.

Nu cred ca ar mai fi nevoie să menționez că am mers exact așa cum mi-am dorit, fără să economisesc energie, fără să renunț la AC, absolut normal.

Mersul cu electrica a fost foarte simplu, fără schimbări de trepte și uzat ambreiaj, fără zgomot de motor, cuplu din belșug și recuperare de energie pe măsură.

La final am ajuns cu aproximativ 25% baterie, după 274 km cu un consum de 14.2 kWh/100km. Aerul condiționat pornit aproape tot timpul.

Va urma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.