Noul Peugeot e-208 isi mentine pozitia in februarie

Intr-o recenta analiza a vanzarilor din februarie in tarile nordice, ne intrebam unde au disparut produsele grupului PSA, dupa ce in ianuarie pasisera cu dreptul in competitia pentru buzunarul publicului interesat de electromobilitate.

Statisticile de pe piata franceza ne ofera raspunsul, care pare sa fie o concentrare pe livrarile de „acasa”, fireasca la inceput de drum, cand grupul francez incearca sa capteze atentia potentialilor clienti, dupa ce ani in sir Renault a dominat copios vanzarile in Franta si Europa cu indragitul Zoe.

Sursa informatiilor: EVsales

Chiar daca la inceput de an Zoe se distanteaza de concurenta, strategia multimodel a grupului PSA pare sa dea roade, plasand trei modele 100% electrice, Peugeot 208, DS Crossback si veteranul Citroen C-Zero, in top 10.

De la zero la 6722 modele vandute in primele doua luni ale anului este un drum lung pentru grupul PSA, al carui CEO, Carlos Tavares, pare in continuare reticent sa investeasca masiv in electromobilitate. Tavares afirma ca pana cand nu vor exista retele de incarcare mai dense, doar „cei cu adictie verde” se pot chinui cu un automobil electric la drum lung, cautand o statie de incarcare care functioneaza si nu este ocupata.

Sunt sigur ca multi am trecut prin aceasta „teama de incarcare” (charge anxiety) la drumuri lungi, ceea ce nu ne opreste sa utilizam automobile electrice, mai ales in oras, si sa promovam electromobilitatea.

La aceasi concluzie ajunge un numar tot mai mare de cumparatori francezi, ceea ce a facut ca in primele doua luni din 2020 inmatricularile sa creasca spectaculos. Dupa o luna ianuarie record, februarie confirma tendinta puternic ascendenta cu o crestere de 228% pentru automobilele 100% electrice (BEV) si 208% pentru hibrizii plug-in, intr-un context general de scadere cu 13% a vanzarilor de automobile clasice.

Anunturile inchiderii liniilor de asamblare incepand cu aceasta saptamana, pentru evitarea contaminarii cu coronavirus la locul de munca, se succed cu repeziciune si vor avea un impact major asupra livrarilor din urmatoarele luni pentru toate modelele, inclusiv cele electrice ale caror acumulatori sunt importati din Asia.

Pana la ora publicarii acestui articol au fost anuntate urmatoarele inchideri de fabrici in Europa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.