Vanzarile de automobile electrice in crestere si pe pietele secundare

Dupa vestile ingrijoratoare din intrega industrie auto europeana, afectata de inchiderea liniilor de asamblare, sa privim la cateva vesti bune pentru electromobilitate de pe pietele auto secundare.

Canada

Imagine surprinsa in Michigan, la 30km de granita cu Canada, in luna noiembrie 2019

Cu o populatie de peste 37,6 milioane locuitori, Canada inregistreaza o crestere fluctuanta a vanzarilor de automobile electrice, in functie de subventiile acordate, apoi retrase si din nou acordate in diferitele provincii.

Clasamentul inmatricularilor pentru automobile 100% electrice
Sursa informatiilor: EVsales

Dupa primele doua luni ale anului, inmatricularile de masini electrice si hibrizi plug-in au inregistrat o crestere cu 24%, dovedind inca o data, ca utilizarea autovehiculelor in clima aspra din nordul continentului american este posibila, chiar daca proprietarii trebuie sa inteleaga in detaliu diminuarea autonomiei in sezonul rece.

Desi rata de adoptare este inca mica, 2.7% din totalul vanzarilor de automobile noi, pasiunea canadienilor pentru Tesla este usor de descoperit in topul preferintelor, firma californiana livrand mai mult de 53% din totalul electricelor inmatriculate la inceput de an.

Noua Zeelanda

Cu o populatie ce depaseste cu putin 4.8 milioane de locuitori, Noua Zeelanda este o piata secundara importanta, prin consecventa cu care este promovata electromobilitatea.

Atat rata de adoptare a masinilor electrice noi de 2.8%, asemanatoare cu cea a Canadei, cat si preferintele pentru Tesla (37.% din inmatriculari) sunt o punte invizibila intre cele doua piete aflata la mare distanta geografica.

Clasamentul inmatricularilor pentru automobile 100% electrice
Sursa informatiilor: EVsales

Elvetia

Skoda Citigo – un automobil electric ideal pentru oras, ce si-a inceput cariera in Elvetia in 2020

Cu peisaje ce rivalizeaza cu Noua Zeelanda si o populatie de peste 8.6 milioane, piata elvetiana de masini electrice este in crestere cu 84% in primele doua luni ale anului, comparativ cu aceasi perioada de anul trecut.

Pe langa modelele intalnite si pe cele doua piete analizate mai sus, cumparatorii elevetieni si-au indreptat atentia si buzunarul atat spre micutul Skoda Citigo, cat si spre primul SUV electric Mercedes, denumit EQC.

Clasamentul inmatricularilor pentru automobile 100% electrice
Sursa informatiilor: EVsales

Adaugand si hibrizii plug-in la socoteala, rata de adoptarea a automobilelor electrice a crescut in Elvetia la 8% in 2020, fata de 5.5% anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.