Ofensiva Stellantis la primele succese

După o lungă perioadă de dominare în clasamentul înmatriculărilor franceze cu Zoe și Leaf, grupul Renault-Nissan-Mitsubishi se vede depășit de Stellantis (și) în domeniul electromobilității.

Înmatriculările mai bune pentru Peugeot 208 decât Zoe, vin pe fondul unei diminuări a livrărilor lunare a îndrăgitului model Renault, care a început să aibă susținere de la Twingo, plasat pe locul patru, dar nu și de la Dacia Spring, care a înregistrat doar 249 de înmatriculări în aprilie.

In schimb, modelele electrice lansate în 2020 de PSA, își continua ascensiunea în noua constelație creată de Stellantis, care cu o mână de ajutor de la noul Fiat 500 a acaparat 18% din piața BEV + PHEV, în timp ce Renault a scăzut la 15%.

Informații noi de la echipa Stellantis

In cadrul proiectului Electromobilitate, urmărim cinci modele Stellantis. Laura fiind în vacanță și electroleul mic (Peugeot e-208) într-un somn prelungit, am primit de la Răzvan și Dan următoarele valori de consum și autonomie înregistrate în ultima săptămână:

Răzvan a transmis două seturi de date:

  1. Urban: 40 km, 11.9 kWh/100 km, viteza medie 20 km/h
  2. Extra Urban, un drum până la mare și înapoi: 496 km, 15.7 kWh/100 km consum, viteza medie 75 km/h

Dan comunică următoarele detalii despre parcursul urban și consumul realizat săptămâna trecută:

  • Consum mediu 14.2 kWh/100 km,
  • Viteza medie 31 km/h
  • Distanța parcursă (urban): 96 km
  • Temperatura medie: 22C

Pentru rudele mai mari (Peugeot e-2008) valorile de consum sunt divergente, ținând cont că Silviu a participat la etapa de slalom organizată la București, o experiență inedită despre care așteptăm cat mai multe detalii.

Silviu încarcă Peugeot-ul de la soare alături de Ciprian Cherciu
Informații bord Ovidiu Necula

Săptămâna aceasta am parcurs 478 km cu un consum de 16,6 kWh/100 km și viteza medie 28 km/h din care doar 80 km sunt extraurban.

Am fost în service săptămâna asta și voi înlocui un far pe garanție întrucât acesta a frecat de aripa până a sărit vopseaua. Există un buletin tehnic pentru acest caz în care noul far este ușor modificat astfel încât să nu mai atingă aripa, iar problema fost rezolvată pe linia de fabricație încă din august anul trecut.

Celălalt far atinge puțin aripa dar nu a sărit încă vopseaua și nu cred că va fi înlocuit pe garanție. De asemenea, am cerut înlocuirea capacului de airbag volan, pentru ușoare deformări pe conturul airbag-ului. Aceste probleme au fost întâmpinate și câțiva dintre colegii mei cu e208/2008.

La următoarea vizită în service vor încerca să identifice și noul zgomot care apare la decelerare, suspectând un alt tampon de motor.

Ovidiu Necula, Peugeot e-2008, București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.