Peste 400 km range cu Renault Zoe?

Zilele trecute am programat-o pe Zoey la Renault pentru update-ul de BMS (Battery Management System) și rezolvarea altor câteva mici probleme.

Pe lângă update-ul la BMS am cerut și instalarea aplicației de consum și condus eco cât și rezolvarea pârâiturilor și pocniturilor de la haion, unitatea multimedia și la viraj pe loc.

În plus, după ce am făcut rezervarea a venit și căldura și am constat că nivelul de rece furnizat de Zoe nu e chiar cel mai fericit, așa că am cerut și o verificare a instalației de climă.

Programarea am făcut-o la AutoEuropa Timișoara și totul a decurs ok. Update-ul la BMS a fost realizat cu succes iar pentru problema virajului pe loc s-a comandat o flansă de amortizor. În plus, s-a efectuat și o verificare a instalației de climă, și spun ei, o completare de freon. Încă nu am apucat să testez de atunci clima pe o vreme caniculară.

Restul chestiunilor menționate nu au fost rezolvate, dar sper ca acest lucru să se întâmple odată cu a doua programare, pentru schimbarea flanșei la amortizor.

Însă cel mai important lucru pentru care am fost la service a fost update-ul a BMS, care mi-a dus starea de sănătate a bateriei de la 90.6% la 98.7% și, astfel, pot parcurge o distanță estimată de peste 400 km cu Renault Zoe ZE50.

Am discutat despre asta detaliat și într-un video, ca de obice, pe care-l vedeți mai jos.

Dacă vreți și voi să vă faceți update-ul, vă recomand să le specificați din start celor de la service-ul vostru număul ACTIS care rezolvă problema „neafișării corecte a autonomiei pe bord”. Acest număr ACTIS (buletin de reparație este 64453. Pentru mine a fost o creștere de doar 8%, însă pentu alții a făcut minuni, pentru că aveau SOH de sub 90% după nici un an.

Mai multe astfel de numere ACTIS și reparațiile pe care le aduc, găsiți pe forumul GoingElectric. E în Germană, dar vă ajută Google Translate. 🙂

Altfel, nimeni nu știe cu adevărat ce face acest update. Oficial, el ar trebui să spună BMS-ului cum să calculeze corect capacitatea bateriei. Neoficial, poate face orice, pentru că e software.

Din păcăte, adevărul se va afla doar în timp, când vom vedea cum se comportă mașinile după câțiva ani de la update.

În orice caz, până una alta, ne bucurăm de mai multă autonomie cu al nostru Renault Zoe, autonomie care, ghici ce, se apropie de cea a lui Tesla Model 3 Standard Range Plus. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.