Peste 100 de mii auto electrice vandute in SUA in prima jumatate a anului

Vanzarea celor 16 modele 100% electrice pe piata SUA, in prima jumatate a anului 2019, nu lasa nici un semn de intrebare despre dominatia Tesla.

78% din cele peste 100 de mii de automobile electrice vandute in prima jumatate a anului, au fost produse de Tesla in California, Model 3 acaparand 63% din piata.

Pentru o reprezentare corecta a penetratiei eletrificarii in SUA, e bine sa realizam ca adaugand si hibrizii plug-in la numaratoare, totalul de peste 148 mii de autovehicule reprezinta doar 1.9% din piata auto in primele sase luni, dar repartitia lor este foarte neuniforma in teritoriu.

In timp ce statele de pe coasta de vest, in frunte cu California, au trecut de 10% automobile electrice din totalul vanzarilor, in cele din centrul SUA prezenta este nesemnificativa.

Absenta pickup-urilor din oferta electrica este doar unul din motive. SUV-urile actuale, Model X, Audi e-tron si Jaguar i-Pace, fac parte din categoria de pret premium, iar Hyundai Kona si Kia Niro nu se livreaza in toate statele si acolo unde se livreaza, doar in cantitati insuficiente.

Sursa informatiilor: Insideevs

Cu toata dominatia Tesla, o lectie importanta poate fi invatata din prima jumatatea a anului de catre importatori, prin faptul ca ofertele electrice in gama Jaguar si Audi reprezinta procente mai semnificative din vanzarile pe piata americana, decat modestul 1.9% realizat per asamblu.

Sursa: Insideevs

Cu toate ca produsele Jaguar gasesc tot mai putini cumparatori in SUA, i-Pace reprezinta peste 12.5% din totalul vanzarilor in iunie, la doar opt luni dupa lansare (octombrie 2018).

O crestere asemanatoare este posibila si pentru Audi, unde e-tron a acaparat 4.5% din vanzari in prima luna dupa lansarea in aprilie, dovedind ca exista un segment de cumparatori interersati in SUV-uri premium electrice.

Este de asemenea interesant de stiut cu in luna iunie s-au vandut 197 a automobile electrice cu pile de hidrogen (Toyota Mirai 166, Hyundai Nexo 21, Honda Clarity 10), ceea ce intareste speranta noastra ca viitorul automobilului va fi electric, autonom si conectat, indiferent de sursa energiei electrice la bord (acumulator sau pila cu hidrogen).

db

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.