Precondiționarea din aplicație – una din cele mai îndrăgite funcții la Zoe în plină vară

Deși în clasamentul înmatricularilor din Romania VW-Up! conduce după prima jumătate a anului 2021, parcul de Zoe reprezintă aproape 22% din toate eletricele din țară, mai mult ca dublul următoarei clasate.

Sursa: lektri.co

Cinci proprietari din Ploiești, Timișoara, Târgu Mureș și Suceava (2) ne comunică săptămânal informații despre viața alături de Zoe, care sunt în general foarte bune și justifică de ce acest model este atât de îndrăgit în România și Europa.

Zilele foarte călduroase din ultima vreme au dus la consumuri ceva mai ridicate, mai ales la drumurile scurte în oraș, când se folosește precondiționarea, așa cum procedează Șerban. Confortul obținut în acest fel vara (și iarna), indiferent dacă mașina este parcată afară sau într-un spațiu închis, merită din plin costul suplimentar al energiei consumate.

Foarte asemănător cu energia consumată iarna pentru încălzire, care se pierde în mare parte la fiecare opririe și deschidere a ușilor și în perioada de caniculă observăm o creștere a consumului la circulația în oraș, determinată de utilizarea intensă a instalației AC și a funcției de precondiționare.

Consumul mediu săptămânal

Despre condițiile în care au fost realizate aceste valori, colegii noștri au comunicat următoarele detalii:

Radu – Ploiești

  • Parcurs:  791 km
  • Viteza medie:  46.6 km/h
  • Consum mediu:  12.5 kWh/100 km
  • Costuri alimentare:  0 lei

Drumurile de vacanță planificate sunt la orizont, însă deocamdată mă las furat de plăcerea de a conduce pe traseele cotidiene obișnuite.

Cu un mers la limita eficienței aerodinamice și energetice, vara pare un adevărat paradis al mașinii electrice, cu autonomii bune, timpi de încărcare decenți și alunecare ușoară.

Marton – Târgu Mureș

Zoe 41 a parcurs 262 km cu consum 13.8 kWh/100 km și 27.3 grade Celsius cu AC pornit, find caniculă în Targu Mures

Nimic interesant de săptămâna trecută, totuși am fost cu Skoda Octavia până în Poiana Pelegii (drum forestier de 20 km se parcurge foarte greu în 1h20min) dar peisajul a meritat. Am campat lângă Lacul Bucura, cum au facut și alții, am numărat 68 de corturi, și am făcut trasee în Munții Retezat. A fost fantastic. 

Ciprian – Suceava

Zoița a făcut 585 km în acest interval, cu 50.3 km/h viteză medie și consum de 13.3 kWh/100 km.

Clima pornită mereu, că a fost extraordinar de cald. Fiind în concediu am cam încărcat acasă contracost. De azi intru la încărcarea gratuită de la serviciu.

Va urma în vara aceasta un drum prin țară pentru concediul părinților.

Șerban – Suceava

Săptămâna trecută Zoe a parcurs 127 km urbani cu un consum de 17,3 kWh/100 km. Fiind caniculă, mai tot timpul am folosit precondiționarea din aplicație înainte de a pleca cu mașina, ceea ce conferă un confort sporit și mi-aș dori să am opțiunea asta și pe Octavia.

Ce experitențe ați avut cu Zoe în vreme de caniculă? Scrieți-ne la rubrica de comentarii, pe facebook sau în Forum. Vă mulțumim pentru colaborare!

1 Response

  1. Mirel spune:

    Mi-ai putea explica, te rog, cum faci sa pornesti aerul conditionat din aplicatie, ca la mine porneste doar ventilatorul, deci nu raceste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.