Prima intalnire cu EQC – SUV-ul electric Mercedes

O calatorie lunga are intotdeauna farmecul ineditului si a surprizelor de tot felul intalnite pe drum. Pentru noi, dimineatza incepuse cu una neplacuta, fiindca intreruperea incarcarii de la hotel pe parcursul noptii, insemna ca nu aveam suficienta energie in acumulator, pana la urmatoarea destinatie.

Dupa cateva ore de condus, am gasit pe plugshare un punct de incarare la Lidl in Linz, care avea un cablu Type 2 pentru incarcare, de unde am obtinut una din cele mai rapide incarcari din aceasta calatorie, pana acum.

Partea cea mai interesanta a opririi la Lidl a fost insa intalnirea cu primul Mercedes EQC, noul SUV electric al grupului Daimler, venit la incarcare.

Ca (aproape) peste tot in lume, discutia despre automobile electrice se leaga repede, curiozitatile reciproce se transforma usor in dialog si schimb de informatii. Astfel am aflat ca Mercedes a inceput sa distribuie in retea EQC-uri pentru test drive si ca exemplarul parcat langa noi avea 115 km la bord.

In comparatie cu Model 3, dimensiunile exterioare sunt generoase, dar nu atat de opulente cum au ajuns SUV-urile recente de la producatorii premium germani.

Interiorul cu materiale de bune calitate si asamblare precisa, la nivelul asteptat de la un brand de traditie, este dominat de ecranul configurabil dupa preferintele clientului.

Despre autonomia reala si viteza de incarcare nu am aflat prea multe, decat datele din specificatie, care stim din experienta cu alte modele ca pot  fi atinse doar in conditii ideale.

Dupa alte cateva schimburi de informatii, Tesla era gata de drum si am pornit de-a lungul Dunarii intre Linz si Pasau, printr-o zona turistica incantatoare atat pe vale, cat si pe platoul ce gazduieste vechi cetati si sate de vacanta pitoresti, cu o persepectiva superba asupra batranului Danubius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.