Primul Opel Corsa-e parchează în garajul nostru virtual

În urma unei invitații de participare la proiectul Electromobilitate, cu informații săptămânale de consum și costuri de întreținere, Răzvan Andrei din București s-a alăturat echipei de voluntari ce contribuie la comunicarea experiențelor cu mașini electrice în folosul comunității interesate de mobilitatea electrică.

Săptămâna trecută, într-un comentariu la articolul despre consumul celor doua Peugeot-uri e-208 și e-2008 din garajul nostru virtual, Un leu mic cu poftă de electroni cât unul mare, Răzvan ne informa:

Am observat că din gama automobilelor electrice lansate de PSA s-a discutat mai mult despre modelele Peugeot. Am de două luni un Opel Corsa-e. Din motive de pandemie precum și datorită faptului că este a treia mașină a familiei are la bord doar 1380 km.

Ca nou proprietar de mașină electrică principalele îngrijorări sunt autonomia și infrastructura de încărcare pentru drumurile în afara localității. În oraș bineînțeles nu este nici o problemă, având în vedere că pot încărca în curte, peste noapte.

Principalele drumuri în afara orașului au fost:

– București – Sinaia și retur: 265 km, am plecat cu 100%, m-am întors cu 25%, consum mediu 12.7 kWh/100 km, cu A/C, modul normal, condus liniștit (50-70 în localități în funcție de viteza maximă din localitatea respectiva, 90-110 în afară, am mers pe DN1, am folosit Cruise Control oriunde a fost posibil), 2 persoane, puține bagaje.

– București – Constanta: 236 km (din Bucureștii Noi, via Pallady, A2, pana în zona Bd Mamaia din Constanta). Am plecat încărcat 100%, 4 persoane, bagaje full (scaunul din fata a fost ocupat de bagaje), A/C la 21 de grade, mod Normal, 110 km/h pe A2 pe Cruise Control, drumul relativ liber (a fost Duminica), am ajuns cu 10% baterie. Consum 17.1 kWh/100 km.

– Constanta – Bucuresti: 242 km, pornit de la 97% încărcare baterie (dura prea mult sa ajung la 100%), ajuns cu 7% baterie, consum mediu 16.4 kWh/100 km, tot 110 km/h pe CC, tot 4 persoane, supra-încărcat, A/C la 21 grade. Drumul a fost liber, însă, mai liber decât data trecută așa că am stat peste 95% din A2 pe Cruise Control.

Încărcarea rapidă: de la 10% la 85% la stația de 50 kW de la Penny Market Constanta: 48 min.

Razvan Andrei, proprietar de Opel Corsa-e, Bucuresti

Față de valorile de autostradă cu mașina încărcată comunicate săptămâna trecuta, Razvan ne-a transmis un mesaj scurt și la obiect astăzi:

64 km trafic de vacanță doar în București, mai mult în weekend, 27 km/h viteza medie, A/C, 12.2kWh/100 Km.

Pentru cei mai putin familiarizati cu gama de modele electrice ale grupului PSA, am alcătuit un tabel comparativ, pe baza informațiilor tehnice furnizate de EVdatabase.org și a ofertelor publicate pe pagina Peugeot și Opel Romania, la data publicării articolului.

Oferta pagina Opel Romania (captare 17 august 2020)

Bun venit în echipa Electromobilitate, Razvan Andrei! Așteptăm cu mult interes sa auzim despre viitoarele experiențe electromobilistice cu Opel Corsa-e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.