Raport săptămânal de iarnă – echipa Stellantis și un invitat

Săptămâna trecută am anunțat în premiera rezultatele raportate de participanții la proiectul Electromobilitate sub noua denumire a celui de al patrulea grup auto mondial (după vânzări) denumit Stellantis, format prin contopirea PSA cu FCA.

Cum FCA a preferat să cumpere credite de carbon de la Tesla, oferta de modele electrice nu este prea generoasă, cu tot succesul major înregistrat de noul Fiat 500e în Italia. In schimb, din gama noilor modele lansate de PSA în 2020, în garajul nostru virtual sunt parcate două Peugeot 2008, două Opel Corsa și electro-leul mic (și veșnic flămând) de la Timișoara.

O privire de ansamblu

Grafic realizat pe baza informațiilor săptămânale comunicate de proprietari

Peugeot e-2008

Cele două modele Peugeot mari au reședința în București, dar modul de utilizare diferit, în schimb diferențele de consum, începând din decembrie, nu sunt substanțiale.

Săptămâna trecută am parcurs 566km cu viteza medie 33km/h și consum 20,2 kWh/100.

Ultimii aproximativ 240km sunt făcuți extraurban (o mică escapada la munte până mâine). Voi reveni cu consumul pentru distanța parcursă în această mini vacanță dar estimez undeva la 19-20 kWh/100 km, mergând foarte regulamentar, maxim 90 km/h.

Săptămâna aceasta sunt programat pentru prima revizie de 12.500km și pentru înlocuirea logo-ului căruia i s-a exfoliat vopseaua.

Ovidiu Necula, Peugeot e-2008, Bucuresti

759 km cu 21,3 kwh/100 km consum, 35 km/h viteza medie.

Am avut un drum în munții Făgăraș. Am avut nevoie de încărcare de 45 minute la Brașov, la dus și la întors, a fost gratuita.

Silviu Matei, Peugeot e-2008, Bucuresti

Opel Corsa-e, Peugeot e-208 și un invitat

Invitatul din echipa compactelor este Radu cu Zoe, care a rămas fără partener de comparație a consumului săptămâna aceasta, după ce Darius ne-a transmis că Zoey a lor „ascunde” periodic valorile de la bord, prin urmare nu are ce raporta.

De altfel, dacă va amintiți și mașina lui Radu a fost în service pentru un update la soft. Iată ce am aflat de la proprietar:

Parcurs:  1451km
Viteza medie:  60.5kmh
Consum mediu: 14.5kwh/100 km
Costuri alimentare:  107 lei (7.37 RON/100km)

Prima mențiune:
Parcursul include și doua drumuri mai lungi pe traseul Crivina-Bucuresti-Rm.Vâlcea și retur, fiecare de peste 450 km și aproximativ 250 km în regim de autostradă, unde am mers cu 95 km/h pe pilot automat.

A doua mențiune:
Consumul mediu observat de mine a fost de 15.9 kWh/100 km până să ies la drum întins, apoi de 14.1 pe parcursul drumurilor la Vâlcea, și de 14.5 per total parcurs.

O ultima mențiune:
Pe diferitele porțiuni ale parcursului, autonomia afișata la momentul “plinului” făcut fie acasă (0.64 lei/kWh) fie la stația publică E-on (1.15 lei/kWh) din Vâlcea, a variat sensibil între 270-310 km, în realitate mergând cam 280-330 km, în funcție de vreme și de momentul de deplasare pe parcursul zilei, la 0-2 grade C dimineața, 8-10 grade C după-amiaza.

In rest, căldură, muzică, ambianță plăcută de mers, deși pot să spun că am prins în intervalul acesta cam toate tipurile de intemperii (ploaie, vânt, ceață, mâzga, mai frig sau mai puțin rece), dar fără probleme.

ZOE rezista și merge mai departe.

Radu Dimofte, Renault Zoe

L-am întrebat pe Radu dacă se simte diferența după actualizarea softului în service.

Nu prea.

Navigația are aceleași bug-uri, poate la următorul update.

Climatizarea nu pornește când e programată, se pare ca trebuie un soft nou din Franța de la fabrică.

Nu e ceva cu ce nu pot trăi, dar… Doar senzorii de parcare nu mai pornesc aiurea.
E nevoie de încă o vizita. Dar am nervii tari…

Din fericire cele doua Corsa și Peugeot-ul mic au fost ferite de necazuri tehnice de orice fel și își văd de drumuri scurte, liniștite și curate, la București și Timișoara acumulând 68 km Laura, 72 km Razvan și 77 km Dan. Peugeot-ul continuă să consume semnificativ mai mulți electroni.

Am menționat lipsa problemelor tehnice, fiindcă la gama Peugeot nu sunt de sine înțelese. Media socială și mesajele pe care le primim, semnalează numeroase defecte și probleme de calitate. Sperăm că se vor rezolva toate în garantie, cât mai repede, pentru a păstra clienții cât se mai poate de mulțumiți.

De la Răzvan am mai aflat că:

Viteza medie a fost mai mare decât de obicei deoarece am circulat mai mult in week-end.

In Ianuarie am circulat foarte puțin, 154km. Am încărcat o singură dată, acasă, 34 kWh.

Razvan Andrei, Opel Corsa-e, Bucuresti

Dacă aveți alte experiențe cu modele electrice ale grupului Stellantis, scrieți-ne pe adresa office@electromobilitate.com sau la rubrica de comentarii. Vă mulțumim pentru colaborare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.