Renault ZOE, Peugeot 208 și Opel Corsa – liniște în tabăra sub-compactelor după 120 săptămâni?

Au trecut mai multe săptămâni în care rapoartele colegilor din echipa sub-compactelor au fost preluate și prelucrate, dar nu au ajuns să fie publicate.

Oare este în scădere interesul pentru această categorie de modele electrice?

Aflate la intersecția între suratele cele mai mici (Spring, e-Up, Citigo) și gama de modele mai noi și foarte atractive (Kona, ID.3), sub-compactele reprezintă un compromis util atât pentru deplasările în aglomerațiile urbane, cât și pentru călătorii mai lungi, așa cum am aflat de colegii noștri care s-au avântat cu ZOE în Grecia și mai recent în Slovenia.

Cert este că aceste modele reprezintă mai mult de 11% din parcul electric actual din țară, așa cum reiese din statisticile cuprinse în RO e-mobility index publicate de partenerii noștri de la lektri.co.

Cu 9.8% din parcul auto electric din țară, ZOE a fost depășită doar de fenomenul Spring și rămâne la mare distanță de cea de a treia clasată pe podium VW e-Up (5.5%).

O privire mai atentă la înmatriculările din ultimul an (total 4.18%), trădează însă slăbiciunea segmentului, care și-a făcut datoria pentru producătorii europeni (salvându-i sau reducându-le amenzile pentru depășirea normelor de CO2), dar urmează să fie înlocuite cu modele noi, mai mari și mai scumpe (adică mai profitabile pentru fabricanți), dar cu siguranță mai avansate tehnologic.

Sursa: RO e-mobility index

Informații de la echipa sub-compactelor

Din informațiile lunare primite de la colegii proprietari de ZOE, aflați cu toții în cel de al doilea an de colaborare la proiect și cele săptămânale sosite de la echipa Stellantis (Peugeot 208 si Opel Corsa) rezultă un domeniu de consum mediu foarte larg, în funcție de utilizarea specifică a fiecăruia.

Pentru echipa Stellantis, formată din două Peugeot 208 și un Opel Corsa, am reprezentat consumul mediu săptămânal comparativ cu valorile realizate pe parcursul a 120 săptămâni transmise de Laura prin intermediul lui Tudor.

Electro-leul mic rămâne un participant activ la toate evenimentele organizate în cadrul proiectului Electromobilitate, traversând recent de două ori munții, pe Transalpina și Transfăgărășan, în cadrul celei de a doua ediții a raidului montan 100% electric Transcarpatica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.