Rivian amână livrarea primului SAV- sports activity vehicle electric cu încă o lună

După o primă amânare de un an, în condițiile nefaste generate de pandemie, Rivian a anunțat clienții înscriși la primul pick-up electric pe piața nord americană, să mai aibă… „puțintică răbdare” până în iulie. În fond, ce mai contează o lună în plus sau minus, după ce ai așteptat mai mult de un an?

In vremurile tulburi începute anul trecut odată cu primul lock-down, urmat de criza de componente, dintre care cea mai cunoscută este cea de chip-uri, toate întârzierile și neajunsurile sunt puse în spatele pandemiei.

Cu o echipă experimentată de executivi, recrutată inițial de la Jeep, apoi tot mai mult de la Tesla, Rivian este de departe cel mai bine finanțat start-up, ce intenționează să producă exclusiv autovehicule electrice. Între cei mai mari investitori, care pun la dispoziție miliardele necesare lansării producției se numără Amazon, Ford, Cox Automotive și fondul de investiții Black Rock .

Viziunea fondatorului, R.J. Scaringe, se bazează pe un segment de clienți dornici de aventuri în teren accidentat și notiunea de SAV – Sports Activity Vehicle, este utilizată atât pentru pickup-ul R1T, cât și pentru SUV-ul R1S, pentru a sublinia destinația specială a celor două modele de debut.

Performanțele, promisiunile și mai ales o rețea proprie de încărcare amplasată în punctele cele mai îndrăgite pentru aventuri off-road în SUA, diferențiază Rivian de toți competitorii din segmentul electric.

Succesul la public pare să fie asigurat pentru o perioadă de timp, Rivian având numeroase înscrieri pentru ambele modele, pe baza promisiunilor si activităților promoționale derulate pe parcursul ultimilor trei ani.

După lansarea la salonul auto de la Los Angeles in 2018, au urmat participări la târguri de turism și camping, unde Rivian a prezentat bucătăria mobilă și cortul cu care poate fi echipat R1T.

Fabrica din Normal, Illinois va fi extrem de aglomerată anul acesta cu trei lansări de produse noi într-o succesiune rapidă, între care van-ul pentru Amazon este cel care va asigura comenzi constante pentru următorii cinci ani, perioadă în care Amazon intenționează să-și electrifice flota de furgonete pentru distribuție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.