Skoda Citigo – „GO-e la cișmeaua cu electroni grăbiți”

De obicei rapoartele săptămânale despre experiențele echipelor participante la proiectul Electromobilitate încep cu cele mai mici modele Smart, e-Up și Citigo, din două motive practice:

  1. Ajută la stabilirea unei baze de referință, despre cât de economic se poate circula cu o electrică, dacă aspectul ecologic pare să intereseze prea puțină lume;
  2. Klara (cu ajutorul lui Attila), Marius și Wiwi sunt printre primii care comunică informațiile în fiecare săptămână și fac asta în mod consecvent de peste un an. MULȚUMIM în numele tuturor celor interesați de acest segment de automobile electrice!

Săptămâna aceasta, încheiem ciclul raportărilor cu echipa buburuzelor și povestea surprizelor plăcute rezervate de GO-e (Skoda Citigo) proprietarilor.

Mai întâi cifrele, care generează întrebarea cât mai poate coborâ consumul mediu săptămânal al celor mai mici participante la proiectul nostru?

Dacă anul trecut, în aceeași săptămână, valorile erau cuprinse între 10.3 și 11 kWh/100 km, anul acesta, după ce a dispărut fascinația accelerațiilor de la semafoare și one pedal driving a devenit modul standard de operare, Citigo și e-Up au coborât la valori medii de 8.7 și 9.4 kWh/100 km!

Amintim că valoarea comunicată pentru Smart-ul Klarei include pierderile de încărcare, măsurate cu ajutorul unui contor dedicat prizei de acasă.

Iată pe scurt povestea valorii record obținută de Wiwi cu Skoda Citigo în traficul din Timișoara și zona peri-urbană:

GO-e ne mai face și surprize plăcute

Când știu că am autonomie suficientă, prefer să afișez consumul mediu ca să văd cum reacționează în funcție de trafic și stil de condus.

Joi 17.06, la un moment dat mi-am aruncat privirea spre bord și șoc: 7,9 kWh/100km, pe drumurile plate din Timișoara.

Fiind într-o zonă cu trafic lent, bară la bară, am profitat de opririle dese pentru o poză cu bordul.

Eram curios ce urma să se întâmple până acasă, pentru că pe porțiunea de șosea Timișoara – Săcălaz se circulă cu viteză mai mare, dar există și câteva zone destul de lungi de frânare regenerativă.

Datele din aplicație la sosirea acasă.

Sâmbătă am fost la Lidl pentru cumpărături și la stația de încărcare era pustiu. Bună ocazie. Un cadou pentru GO-e, CCS.

GO-e la cișmeaua cu electroni grăbiți

Prima încărcare rapidă pentru Citigo, după mai mult de un an de utilizare, a rezultat într-o creștere de 44% SOC în 44 minute, timp în care autonomia estimată a crescut cu 139 km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.