Tesla a demarat livrarile pentru noul Model Y in SUA

La doar un an de la prima prezentare a noului Model Y, Tesla a inceput livrarile, cu cateva luni mai devreme decat anticipase Elon Musk in timpul lansarii.

Imagine captata in timpul prezentarii din martie 2019

De indata media sociala s-a umplut de imagini si filmari ale proaspetilor proprietari, incantati de noua achizitie. Multi au deja un Model 3 si, stiind ca Model Y se bazeaza pe aceasi platforma ca si cea mai bine vanduta masina electrica in anul 2019, comparatiile sunt inevitabile.

Venit in plina ascensiune a preferintelor clientilor pentru stilul crossover si SUV, Model Y este semnificativ mai inalt decat Model 3, ceea ce permite un acces mai usor. Una din problemele intampinate cu Model 3 este deschiderea mica si manuala a portbagajului din spate (exista unul mic si in fata). Chiar daca este foarte adanc si incapator, deschiderea ingusta nu permite incarcarea unor obiecte sau pachete voluminoase.

Portbagaj cu deschidere generoasa Model Y.
Sursa imagine: IC

Echipa de design de la Tesla, ocndusa de celebrul Franz von Holzhasen, a rezolvat aceasta nemultumire a clientilor cu o deschidere foarte larga si actionare electrica la Model Y. Tot electric se rabat scaunele din spate, pentru a dubla capacitatea spatiului de transport.

Cu ocazia primelor livrari am rasfoit pentru prima oara manualul electronic ce descrie functiile si particularitatile Model Y, din nou comparate cu cele ale liderului mondial Model 3. Lectura placuta!

In timp ce producatorii clasici trambiteaza noi concepte si viitoare produse, Tesla a lansat cel de al cincilea model, din care patru se produc in paralel la Fremont in California si Model 3 MIC (made in China) la Shanghai. Doar primul model Tesla, denumit Roadster, a iesit din productie.

Considerand ca cele patru caroserii: S,3,X,Y, sunt oferite in cel putin trei variante, fara sa consideram toate optiunile suplimentare, gama Standard Range, Long Range dual motor si Performance, multiplica oferta la cel putin 12 modele, care acopera un spectru de pret incepand de la 39.000 USD pana la peste 150.000 USD, lasand foarte putin loc pentru concurenta.

Model Y pe piata americana costa la lansare intre 53.000 USD pentru Long range si 61.000 USD pentru Performance si poate ajunge pana la 68.000 USD prin adaugarea tuturor optiunilor de conducere asistata.

De indata ce volumul de productie la Gigafactory Shanghai se va reface, dupa sincopele cauzate de coronavirus, vom urmari cresterea livrarilor pe piata locala si Asia, dar si exportul spre Europa va creste semnificativ, cu capacitatea eliberata la Fremont.

Va fi foarte interesant de urmarit in 2020 „concurenta” intre Model 3 si noul Model Y pe pietele globale, de indata ca va fi disponibil in afara Statelor Unite.

Lectura recomandata cu imagini si video despre Model Y:

https://www.iphoneincanada.ca/tesla/first-tesla-model-y-owners-pictures/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.