Tesla implementează un nou update software

Noul update software 2022.36.2

De curând, Tesla a lansat un nou update software, versiunea 2022.36.2, care a început să fie implementat inclusiv pe mașinile din România. Vă voi prezenta pe scurt, câteva din cele mai importante îmbunătățiri.

Decuplare Autopilot la încadrări pe autostradă

De acum, Autopilotul va indica o alertă și se va decupla atunci când vehiculul se apropie de finalul încadrării pe o bandă separată printr-un marcaj vopsit de separare a benzii și nu există o schimbare de bandă activă.

Aplicația Energie

Aflați mai multe despre consumul de energie al vehiculului dvs. cu aplicația Energy actualizată. Acum aveți următoarele opțiuni:

 • Monitorizarea cantității de energie utilizată în timp ce conduceți sau mașina este parcată.
 • Vedeți câtă energie este consumată de diferite componente ale vehiculului, stilul de condus și condiții de mediu.
 • Vizualizați energia utilizată în raport cu estimarea pentru deplasare și indicatorul bateriei.
 • Beneficiați de sugestii personalizate privind utilizarea mai eficientă a energiei.

Aplicația Tesla

Vizualizați detalii suplimentare ale playerului media și estimarea timpului până la destinație atunci când un traseu este activ, folosind aplicația mobilă Tesla cu versiunea 4.13.0.

Detalii suplimentare SuperCharger

Popup-ul reproiectat al hărții SuperCharger va afișa acum istoricul ocupării punctelor de încărcare, odată cu tarifele de încărcare aferente, atunci când sunt disponibile. Pentru a vedea aceste detalii, atingeți orice pin Supercharger care se află în apropierea vehiculului dvs.

Notificări mașină rămasă deschisă

Notificările Car Left Open (mașină rămasă deschisă) vă vor anunța acum dacă ușile au fost lăsate accidental descuiate.

Meniu în limba lituaniană

Acum puteți selecta lituaniană, ca limbă pentru ecranul tactil. Pentru a vă actualiza setările de limbă, atingeți Comenzi > Afișaj și selectați limba preferată din meniul derulant „Limbă ecran tactil”.

Deschidere ușă

Tesla a adăugat posibilitatea de a debloca ușa șoferului din aplicația mobilă. Acest lucru ar putea fi util, dacă mânerul ușii mașinii dvs. este înghețat. Pentru a debloca ușa, va trebui să adăugați funcția „Deblocare ușă” la lista de comenzi rapide din aplicație. Funcție disponibilă doar pentru Model 3 și Model Y.

 • Necesită aplicația Tesla versiunea 4.14+

Lumini dinamice de frână

Dacă conduceți cu peste 50 km/h și frânați puternic, luminile de frână vor clipi acum rapid, pentru a-i avertiza pe ceilalți șoferi că mașina dumneavoastră încetinește rapid. Dacă mașina dvs. se oprește complet, luminile de avarie vor clipi până când apăsați accelerația sau apăsați manual butonul luminilor de avarie pentru a le stinge. Funcție disponibilă doar pentru Model 3 și Model Y.

Raportările membrilor echipei Tesla pe săptămâna 10-16 octombrie

Salut,
După o săptămână de mers doar prin oraș, cu sentry mode pornit (minim 8 ore/zi, luni-vineri) și precondiționare în fiecare dimineață, situația energiei consumate în staționare arată astfel:

Două încărcări, ambele la SuperCharger, în total 72 kWh încărcați, costuri zero.

Informațiile săptămânii 10-16 octombrie sunt următoarele:

 • km parcurși – 188
 • kWh consumați – 36
 • consum mediu – 18,9 kWh/100 km

Salutare,
Săptămâna trecută am parcurs cu M3 DM 376 km, cu un consum mediu de 18,2kWh/100km și energie totală consumată 68 kWh. Drumuri exclusiv prin oraș cu viteza medie de 19,4 km/h.
Consumul mediu ar fi trebuit să fie cu mult peste 20 kWh/100km, dar în weekend am făcut câteva plimbări prin oraș dar și în împrejurimi, în stilul lui Bjorn „sunday driving” atingând consumuri mai mult decât ideale, conform Teslamate (3 persoane + 1 copil în mașină):

În ultimul tab (Efficiency), vedem valori mai bune decât cea Rated (137Wh/km), cu excepțtia primei linii care este de luni dimineațaă (trafic aglomerat + washing mode activat la spălătorie).

Atașez și raportul săptămânii din Teslamate, ca de obicei fiind simțitor mai mare pentru că include și consumul staționar (17kWh in plus!):

Tot săptămâna trecută am fost in garanție pentru înlocuirea unui tweeter de pe stâlpul A, ceea ce a presupus înlocuirea întregului plafon din care face parte. Operațiunea a decurs flawless, mașina fiind gata în 2 ore. Aveam ceva distorsiuni la volum foarte mare și se pare că nu am fost singurul caz. Astfel de probleme sunt absolut minore, comparativ cu problemele avute la Peugeot e2008.

Drumuri bune!

Salutări tuturor!

În săptămâna 10-16 octombrie, Tesla Model 3 SR+ 55kWh, are următoarele date:

 • 448 km parcurși în 5 drumuri Săbăreni – București + retur și 1 drum Săbăreni – Alexandria și retur (197km)
 • energie consumată – 78 kWh
 • consum mediu – 17,4 kWh/100km
 • timp petrecut la volan – 12h 44m 

Am încărcat de 2 ori la Supercharger în București, înainte și după drumul în Alexandria – 92 kWh – cost zero, timp total încărcare – 1h 34m

Urmează un weekend în care vom parcurge mai mulți km până în Viena. 
Drumuri frumoase!

10-16 OCTOMBRIE  2022

 • km parcurși – 214
 • kWh consumați – 25
 • consum mediu – 11,7 kWh/100 km 
 • viteza medie – 64,8 km/h
 • temperatura medie a aerului – 13,2 grade Celsius
 • durată deplasare – 198 minute
 • cost încărcări – 0 lei

Am avut o singură încărcare, gratuită, folosind un cupon Kaufland.

Odată cu scăderea temperaturilor, timpii de încărcare cresc ușor. În momentul în care mașina detectează încărcare rapidă, reduce puterea de încărcare și pornește automat condiționarea bateriei. După ce bateria ajunge la temperatura optimă, de obicei 10-15 minute, încărcarea va atinge parametrii cu care suntem obișnuiți pe timpul verii. Atașez graficul care arată comportamentul ultimei încărcări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.