Tesla Model 3 – de ce a crescut consumul lui Darius, când toți colegii raportează scăderi?

Aflăm din primul Romanian E-Mobility Index, redactat de colegul nostru Tudor pentru partenerii de la lektri.co, că în 2022 doar trei modele au depășit bariera de 100 înmatriculări.

Deși diferența între Spring (952 buc.) și Model 3 (169 buc.) pare foarte mare, când luăm în considerare prețul mediu de vânzare, vom realiza că Tesla este lider de piață și la golitul buzunarelor românilor, așa cum este pe piețele majore unde livrează, deci am putea spune că suntem în rând cu lumea!

Echipa noastră locală, după o fază de creștere rapidă, începe să furnizeze informații de utilizare în condițiile, traficul și încărcările din România.

Probabil singurul aspect ce trebuie lămurit pentru săptămâna trecută este de ce consumul lui Darius a țâșnit în sus, când toți colegii sunt pe o pantă descendentă.

Explicația simplă furnizată de Darius, este o călătorie pe autostradă la Budapesta, cu viteze de deplasare mai mari. În plus, vântul poate face ravagii în planurile de încărcare de acasă, la traversarea pustei maghiare.

Alte informații furnizate de proprietari:

Marius – Câmpina

Săptămâna 28 martie – 03 aprilie

  • 544 km,
  • consum mediu 12,3 kWh/100 km,
  • viteza medie 57,8 km/h,
  • temperatura medie 11,8 grade Celsius.
  • Am încărcat 106 kWh, în 3 sesiuni, toate gratuite.

Ovidiu – București

Săptămâna trecută am parcurs 812 km și am utilizat 132 kWh, rezultând un consum mediu de 16,2 kWh/100 km (Tesla Model 3 LR 2022).

150 km pe autostrada cu o viteză medie 110-120 km/h, 150 km pe drumuri naționale și restul prin oraș. 

Costuri 0 RON.

Sunt totuși surprins că Tesla nu arată și viteza medie, un element important în statistici din punctul meu de vedere.

Silviu – București

Date pentru săptămâna trecută: 222 km cu 18,2 kwh/100 km. Costuri: 49 RON

Andrei și Darius, Timișoara

Dacă Andrei a avut o săptămână mai liniștită (imaginea din stânga), Andra și Darius au dat în weekend o fugă la Budapesta.

Rezultatul între media de consum realizată în Timișoara (16.5 kWh/100 km imaginea din centru) și alergătură pe autostradă (20.5 kWh/100 km imaginea din dreapta), explică de ce evoluția consumului realizat de Darius, merge împotriva valorilor colegilor de echipă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.