VW ID.3 – doar update-ul de soft este mai așteptat ca primăvara

Toți electromobiliștii sunt bucuroși de sosirea primăverii și extinderea autonomiei, care asociată cu creșterea vitezei de încărcare permite călătorii tot mai lungi.

Dar dintre ei, proprietarii de ID.3 sunt cei mai fericiți, fiindcă scapă de comportamentul eratic al softului, care consuma cantități copioase de energie pentru încălzirea acumulatorului.

Privind la valorile medii obținute de colegii noștri în luna martie, trebuie subliniate câteva aspecte:

  • rezultatul nu este cauzat de condiții atmosferice deosebit de reci, colegii noștri circulând cu ID.3 în București, Cluj și Timișoara;
  • de asemenea, nu este cauzat de deplasarea cu schiuri sau biciclete pe portbagaj, așa cum am subliniat în cazul lui Tibi cu Kia Niro;
  • nici măcar nu putem da vina pe stilul de conducere sportiv, deși ID.3 îmbie la acele accelerații, care fac colegii de trafic tot mai mici în oglindă.

Așa cum ați aflat direct de la proprietari, majoritatea nu regretă alegerea făcută, dar așteaptă cu nerăbdare update-ul de soft, care promite rezolvarea problemelor actuale. Dar mai bine să-i ascultăm depanând experiențele săptămânii trecute:

Alexandru – București

În săptămâna 28 martie – 3 aprilie am parcurs 442 km cu un consum de 14.5 kWh/100km,  în primele zile din aprilie strângând 245 km cu un consum mediu de 14.8kWh/100km.

Costurile pe aceasta săptămână sunt de 54 lei, făcuți dintr-o eroare a mea, neselectând cuponul Kaufland din aplicație.

Din păcate bateria mea începe să mă supere. 
În Carscanner cifrele scad văzând cu ochii, mai nou raportând 54.8 kWh disponibili în baterie, așa că în curând mă pun pe testat capacitatea.

E drept că nu am scos niciodată mai mult de 53-54 kWh din baterie prin descărcare, dar pe vremea aceea aveam 56 kWh afișați în carscanner.

Sper să fie o alarmă falsă pentru că altfel nu mă văd ajuns cu bateria originală la 160.000 km, până când iese din garanție bateria.

Cosmin – București

Săptămâna ce a trecut am strâns 425 km cu un consum mediu de 15.3 kWh/100 km. Traseu Urban + DN.

Călin – Cluj

Pentru săptămâna ce a trecut , datele sunt următoarele: 104 km cu un consum mediu de 22.7 kWh/100 km (doar urban , cu temperaturi în intervalul 4-10 grade) și o încărcare gratuită de 29,4 kWh de la 18 până la 70%.

Dan – Timișoara

În săptămâna 28 martie – 3 aprilie 2022, am făcut 155 km, un consum mediu de 19.0 kWh/100km la o viteză medie de 18 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.