Odată cu temperaturile mai ridicate, pofta de drumeție a revenit în rândul electromobiliștilor și a colegilor din echipa Tesla a proiectului Electromobilitate, care vor să fie în număr tot mai mare.
Conform datelor din ultimul RO e-mobility index, compilat de colegul nostru Tudor (IONIQ 5, Timișoara) și publicat de partenerii nostri de la LEKTRI.CO, în luna ianuarie s-au înmatriculat în România mai multe Tesla (Model 3 + Model Y) decât Dacia Spring.

George (Ineu) a parcurs un tur pe Dunăre pe malul românesc și sârbesc, împreună cu colegul Dani (Kona, Arad).
Intre timp, Alex D. (Săbăreni) a pregătit mașina pentru o frumoasă călătorie prin capitalele dunărene, Budapesta, Bratislava, Viena cu destinația finală Praga.
Drumuri line și curate tuturor!
Model 3 SR

Marius – Câmpina

12 – 18 FEBRUARIE 2024
- km parcurși – 235
- kWh consumați în Drive – 33
- kWh consumați în staționare – 10
- consum mediu – 14,0 kWh/100 km
- durată deplasare – 270 minute
- viteza medie – 52,2 km/h
- temperatura medie a aerului – 5,3 grade Celsius
- kWh încărcați – 45,8
- cost încărcări – 0 (încărcare la locul de muncă)
Daniel – București
Săptămâna trecută am parcurs exclusiv urban (București) 887 kilometri cu un consum de 14.3 kWh/100km,am încărcat un total de 161.1 kW cu un cost 0 (încărcare la locul de muncă).
Mașina merge fără probleme, însă deja am avut primul incident în trafic fiind lovit din spate, norocul fiind că pagubele sunt minore la prima vedere.

Alex D. – Săbăreni


Printre picături, ne pregătim pentru o săptămână de neuitat cu ”electrica”, timp în care ne vom sărbători și zilele de naștere (a mea pe 19 Feb și a soției pe 26 Februarie), împreună cu fetița noastră, pentru prima dată în Praga (cu o oprire pe drum la Budapesta atât pe dus cât și la întors). Bineînțeles, voi reveni cu un articol dedicat acestei călătorii, pentru a de-mistifica încă o dată călătoria în familie, cu o electrică pe distanțe lungi, fără fum, în liniște și la un cost redus.
Mai jos, datele pentru săptămâna 12-18 Februarie, doar naveta Săbăreni-București:


Raluca și Cătălin – Craiova


Pentru săptămâna 12 februarie – 18 februarie
- am parcurs 317 km (naveta+oraș) cu un consum mediu de 16 kWh/100 km, consumând aproximativ 50 kWh.
- am încărcat 51,28 kWh public cu un cost de 0 lei.
Saptamana aceasta am primit si update-ul pentru farurile adaptive sau matrix, momentan n-am apucat să le testez, însă sunt pozitive feedback-urile venite de la alți colegi.
Alex G. – București
O noua săptămână cu drumuri făcute doar în București și Ilfov.
Am depășit pragul de 26000 km fără nici o problemă.
Perioada : 12 – 18 Februarie
- Distanta : 322 km
- Consum mediu : 15.5 kWh/100km
- Consum total : 50 kWh
- Incarcare : 39 kWh
Model 3 LR
George – Ineu

Datele săptămânale:
- 756 km efectuați, incluzând o vizită la Cascada La Vaioagă, Moldova Nouă+Veche, Portul Dubova, Herculane și Cetatea Golubac din Serbia și retur în Herculane
- 12.2 kWh/100km consum mediu
- o parte incarcare acasă din fotovoltaic, restul gratuit la stația Hotelului unde am fost cazat în Herculane
- fără probleme in continuare
Monica și Dan – Motor City (Michigan)
Frigul a revenit în zona noastră săptămâna trecută, prilej bun să continuăm lecțiile de schi cu nepotul, la o mică pârtie din apropiere, aflată la 46 km de casă.
Interesant de observat cum, deși afară erau în jur de 2o C, fiind îmbrăcați cu echipament de schi am reglat temperatura interioară la 19o C și după un consum ridicat pentru preîncălzire, până am ajuns de pe pârtie la mașină, valoare medie s-a stabilizat la 15.5 kWh/100km, condus 95% pe autostradă la revenirea acasă.
De la ultima încărcare, cei aproximativ 50 km parcurși cu drumuri scurte prin oraș, au ridicat consumul mediu la 17.5 kWh/100km, chiar dacă vitezele de deplasare sunt mai mici.
In cele din urmă însă, media pentru toată săptămâna, 16.6 kWh/100km, este foarte apropiată de cea pentru întreaga lună februarie: 16.5 kWh/100km, în care cei 1414 km acumulați ne aduc tot mai aproape de un total de 138.000 km, aproape fără probleme tehnice, cu excepția frânărilor neintenționate, și un minim de întreținere.
Suntem la al treilea set de anvelope all-weather (același tip cu care a venit echipată mașina inițial), dar cu setul de plăcuțe de frână original. Frânarea regenerativă face o treabă excelentă pentru buzunar, atât prin energia recuperată, cât și prin menajarea sistemului de frânare.

We are a team of electric car owners sharing our experiences with those who are interested. Starting in 2018, we collected information from 115 owners, documenting more than 4.1 million km, mostly in Romania, with some input from our colleagues in USA, Finland, Germany, Italy, France, Lithuania and Switzerland.