Tesla Model Y după 45 de zile și 4800 km

Am reușit să îmi îndeplinesc un vis în 20 Aprilie. Am ridicat de la Tesla București un Model Y Long Range alb. Din 2016 aveam acest vis, de a deține o Tesla. În 2016 nu existau decât modele scumpe, respectiv S și X. Existau însă promisiuni că urmează să se producă și modele mai accesibile.


Am optat pentru Model Y deoarece este mai spațios decât Model 3 și se potrivește perfect familiei tot mai numeroase.


Sunt foarte mulțumit de mașină, atât din punct de vedere calitativ, cât și din punctul de vedere al performanțelor. Nu consider că se ridică la calitatea luxului clasic al mărcilor Mercedes, BMW sau Lexus, dar sunt convins că va ajunge acolo (poate chiar le va întrece?). De fapt Tesla este un alt fel de mod de deplasare, ”un calculator pe roți”, a cărui valoare este în soft.

Eu am deținut un Mitsubishi Outlander PHEV și o Dacia Spring înainte de Tesla, deci așteptările mele nu au fost atât de ridicate.

Am comandat mașina în luna ianuarie și am preluat-o în luna aprilie. Este produsă în noua fabrică din Berlin. Model Y LR are în jur de 500 CP și o autonomie care variază între 300 și 500 de km, în funcție de viteză, condițiile meteo și configurația geografică. Viteza de încărcare este satisfăcătoare, iar ușurința cu care se conduce această mașină este nemaipomenită.

În cei 4800 km am parcurs traseul București-Timișoara-Cluj-Maramureș-Sibiu timp de trei zile fără a avea emoții că nu ajung sau că nu am unde să încarc. Rețeaua Supercharger de la Tesla acoperă foarte bine aceasta rută.

Am fost și cu familia la Mare în perioada 19-21 Mai. Am plecat din Sibiu și am înnoptat în București. La întors a trebuit să ajung din prima de la Eforie Sud la Sibiu. În cei 511 km am planificat o singură oprire la Supercharger-ul din Pitești, dar când pleci la drum cu copii, rar îți iese planul făcut de acasă. La ieșirea spre Pitești de pe centura Bucureștiului am fost nevoiți să ne oprim. După o scurtă căutare în aplicația Plugshare am găsit o stație fix la ieșirea de pe centură.


În timp ce am staționat forțat de împrejurări, mașina s-a încărcat în cele 20 de minute la stația de 300 kW, suficient cât să ajungem până la Sibiu. Pentru mine și familia mea nu reprezintă un efort mare o oprire de 20 de minute pe distanțele lungi.


Simt nevoia să repet, sunt foarte mulțumit de mașină și de alegerea făcută. În cele 45 de zile am avut ocazia să permit multor cunoscuți să conducă mașina și să aibă experiența utilizării funcțiilor ei. Toți au fost impresionați. Recomand cu căldură să încercați să faceți un test drive.

Ca o mică comparație, cu fosta mea mașină Mitsubishi Outlander PHEV, în luna mai a anului trecut am parcurs 2543 km la un consum de 4,3 L/100km și 7,2 kWh/100km la un cost total de 1032 de Lei. Cu Tesla am parcurs în luna mai anul acesta 2287 km la un cost 372 de lei.

Dacă doriți să achiziționați o Tesla și mai aveți întrebări, puteți sa mi le adresați  oricând, voi încerca să vă răspund cât mai clar. Dacă v-am convins cumva sa comandați o mașină Tesla, puteți accesa linkul meu de referral și veți primi de la Tesla 1000 de km gratuiți la rețeaua Supercharger. Accesați linkul https://ts.la/cristian914967 și rezervați direct de pe telefon sau de pe calculator mașină dorită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.