Tesla Model Y – Săptămâna #25: Primele necazuri tehnice

A trecut încă o săptămână și Tesla Model Y primește un nou premiu, de data aceasta pentru cea mai mare valoare reziduală în categoria SUV-urilor full electrice. Valoarea reziduală a unei mașini este valoarea mașinii la sfârșitul perioadei de leasing. Acesta este un indicator destul de bun pentru a urmări devalorizarea mașinii în următorii ani. Puteți citi mai multe informații despre acest subiect aici.

RAPOARTELE ECHIPEI TESLA MODEL Y ÎN PERIOADA 19 – 25 IUNIE

Adrian – Model Y Long Range, Ploiești

În săptămâna 19-25 iunie am parcurs 499 km (43 km în plus față de poză – am uitat să resetez) cu un consum mediu de 14,6 kWh/100 km. Deplasările au fost pe ruta Ploiești – Florești și un drum Ploiești – Brașov și retur.

Am consumat 73 kWh iar încărcările pentru această săptămână au totalizat 78 kWh. Costurile de încărcare au fost 0 (încărcări la job).

În total odometrul arată 2.191 km cu un consum mediu de 14,3 kWh/100 km.

Cristian – Model Y Performance, Brașov

În săptămâna 19-25 a apărut prima defecțiune tehnică la mașină, motorul față având un ”început de sfârșit”. Am făcut un drum degeaba până la București și înapoi după o bâlbă între Tesla Service și Tesla Support și va trebui să aștept până pe 31 august pentru reparație. Restul distanței a fost parcursă în Brașov și împrejurimi. 

Datele sunt următoarele:
– distanță parcursă: 685 km
– energie consumată în deplasare: 116 kWh
– încărcări acasă: 105,2 kWh, cost 84,2 lei
– încărcări DC: 28,2 kWh, cost 70,14 lei
– consum mediu: 16,9 kWh / 100 km
– cost mediu per 100 km: 22,53 lei

Octavian – Model Y Long Range, Sibiu

Săptămâna trecută am următoarele date:

  • Distanță: 495 km
  • Consum: 22,1 kWh/100 km
  • Cost: 213 RON

Cu toate că am un consum așa mare, diferența de cost este din cauza faptului că am încărcat 98% la Supercharger și EnelX. 

A fost o săptămână mai atipică pentru mine, cu niște teste de încărcare la Supercharger. Urmează să scriu un articol despre acest aspect.

Ovidiu – Model Y Performance, București

Săptămâna trecută MYP a parcurs 625 km cu 121 kWh energie totală și o medie de 19,5 kWh/100 km. Distanța a fost realizată majoritar în oraș și aproximativ 180 km în afara orașului, într-o mică plimbare până la plantația de lavandă Romanța din comuna Vlad Țepeș. Nu am putut aduce mașina în lavandă, dar am reușit să o aduc într-un lan de floarea soarelui pentru o poză de viitor articol 🙂

În poza făcută de pe tabletă, la detaliile săptămânii trecute lipsesc câțiva km întrucât luni, după ce am ajuns la birou, am inițiat un factory reset + calibrare camere, pierzând astfel datele din trips. Însă avem datele din TeslaMate:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.