Consumul, viteza medie și alte ”povești nemuritoare”

Un subiect interesant a fost inspirat de un comentariu în media sociala, la care am promis că vom reveni cu detalii:

Foarte pe scurt și simplificat, rezistența aerului la înaintarea unui vehicul crește odată cu viteza. Pentru utilizatorii fără înclinații științifice, sau porniri de a despica firul în patru, este suficient să reținem că odată cu viteza cresc și pierderile datorită anvelopelor. (Pentru toți ceilalți, există numeroase materiale academice care explică în detaliu fenomenele, un bun exemplu găsiți aici.)

Determinări empirice

Subiectul ne-a preocupat încă din faza timpurie a proiectului Electromobilitate, unul din numeroasele teste paralele cu diferite modele electrice, fiind cel dintre Hyundai Ioniq (model 2018) și Tesla Model 3 LR rwd, fabricat tot în 2018.

Concluzia s-a bazat pe indicațiile de la bord, fără aparatură specifică de măsurare, dar a fost replicată în numeroase alte ocazii de colegii noștri (o listă cu 10 articole pe această temă la final) și vizualizează creșterea rapidă a consumului pe autostradă, în funcție de viteza de deplasare.

Acestea fiind zise, să părăsim spațiul rațional al legilor fizicii și să ne scufundăm în ”misterele” universului mobilității electrice, cu mai multe exemple în care consumul pare să nu respecte lecțiile învățate după foarte mulți ani de circulație susținută de motoarele termice.

Ca multe alte aspecte confuze pentru ne-utilizatori, mai ales cele legate de încărcare, regenerare și variația sezonieră a autonomiei, ”consumul” și viteza medie nu mai sunt într-o corelație matematică în sezonul rece. Energia consumată pentru confortul pasagerilor, încălzirea acumulatorului și alte funcții auxiliare, poate dubla consumul indiferent de viteza medie, mai ales pe distanțe scurte, cu opriri dese și pierderea căldurii interioare la fiecare dechidere a ușilor.

Utilizarea preîncălzirii sau răcirii, chiar și în spații închise, este o funcție îndrăgită, fiindcă ce poate fi mai plăcut decât să te urci într-o mașină caldă iarna sau una răcoroasă în arșița verii? Dar vine cu o penalizare a ”consumului” indicat la bord!

Viteza medie în trafic urban și naveta

Exemplu de viteză medie mică și consum mare, Tesla Model Y Performance

Din datele transmise de colegii din toata țara, viteza medie de deplasare în săptămânile cu deplasări exclusiv urbane, ne ajută să înțelegem aglomerația locală. Medii orare de 18 km/h raportate din București, 20 km/h în Cluj, 22 km/h în Timisoara, sunt asociate cu ”consumuri” ridicate, fiindca ventilația, încălzirea sau răcirea continuă să funcționeze, câtă vreme mașinile rămân blocate în trafic.

In același timp, navetiștii din echipa noastră, mai ales cei din zonele cu trafic mai fluid, realizează cele mai bune consumuri săptămânale, indiferent de modelul automobilului utilizat, deși viteza medie este DUBLĂ față de cea din călătoriile din aglomerațiile urbane. Câteva exemple de trasee, mașini și șoferi ce pot fi urmărite pe parcursul navetei din ultimii patru ani pe blog:

  • Laszlo, VW e-Up: zona Cluj;
  • Radu, Renault Zoe: Crivina (PH) – București;
  • Ciprian, Renault Zoe: Gura Humorului – Suceava;
  • Marius, VW e-Up și Tesla Model 3 SR: Câmpina – Florești;
  • George, Renault Megane și Tesla Model 3 LR: Ineu – Arad;

In loc de concluzii, am făcut o captură de ecran cu înregistrările făcute de aplicația Teslfi pentru veterana proiectului Electromobilitate, un Model 3 LR rwd din 2018, cu 125.040 km la bord. Fiindcă nu am activat aplicația decât pentru călătoriile de vacanță, începând din 2020, bilanțul prezentat este:

  • 48.301 km cu un consum mediu de 15.1 kWh/100km la o viteza medie de 84.3 km/h

”Povești nemuritoare”

Majoritatea proprietarilor de automobile electrice se bucura de achiziția făcută, chiar dacă în această fază timpurie de dezvoltare a tehnologiei acumulatorilor și a rețelelor de încărcare nu chiar totul este roz. Utilizatoarele au cuvinte frumoase de spus despre simplitatea condusului, utilizatorii se avântă în discuții despre accelerație și inevitabilele teribilisme la viteze ilegale pe autostradă.

Din cele peste 30.000 de automobile electrice înmatriculate în România, 80 au parcat în garajul nostru virtual pe parcursul ultimilor cinci ani, de la startul proiectului Electromobilitate. Colegele și colegii noștri au decis să investească timp pentru a colecta date din viața de zi cu zi alături de modelul electric utilizat și a le transmite săptămânal în folosul tuturor celor interesați de subiect.

Informațiile sunt documentate cu imagini de la bord sau din aplicațiile ce pot fi utilizate pentru statisticile personale. In acest fel, pas cu pas, baza de date cu rezultatele furnizate de utilizatori s-a îmbogățit și permit alcătuirea unor statistici pe termen lung, la care se adaugă numeroase experiențe personale relatate în articole pe blog.

Statistică pe termen lung pentru echipa Kona, unde 14 din cei 1014 proprietari din România au participat la proiectul Electromobilitate (înmatriculări la finalul lunii mai 2023)

In doar câteva zile, la finalul lunii iunie, parcursul monitorizat în cadrul proiectului va depăși 2.2 milioane kilometri 100% electrici, acumulați în majoritatea lor în România, dar și în străinătate pe durata concediilor.

Chiar dacă ocazional se strecoară câte o greșeală, semnalată prompt de comunitatea pasionaților ce s-a format în jurul blogului și corectată de îndată, rezultatul efortului voluntar al colegilor noștri contribuie la mai buna înțelegere a mobilității electrice, așa cum poate fi percepută și înțeleasă zi de zi la volan.

VĂ MULȚUMIM tuturor pentru participarea la proiect și contribuția adusă la scrierea primului volum din ”poveștile nemuritoare” ale electromobilității timpurii din România!

Teste paralele și exemple despre relația consum – viteză medie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.